Επίκαιρη Ερώτηση Ν. Μηταράκη για τις καθυστερήσεις στην επέκταση του αεροδιαδρόμου

Επίκαιρη Ερώτηση Ν. Μηταράκη για τις καθυστερήσεις στην επέκταση του αεροδιαδρόμου

Print

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Βαρουφάκη, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

 

Θέμα: «Καθυστερήσεις στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου».

Η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου είναι απαραίτητο βήμα για την ανάπτυξη του νησιού και αίτημα των πολιτών εδώ και δεκαετίες.  Ήδη η προηγούμενη Κυβέρνηση, με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις διοικητικές αποβολές είχε παραλάβει και τυπικά και ουσιαστικά την έκταση.  Παράλληλα δρομολόγησε και τα επόμενα βήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της μελέτης για την επέκταση του διαδρόμου, στη σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του υφιστάμενου αεροσταθμού, στην παράκαμψη του παραλιακού δρόμου, κλπ.

Δυστυχώς, όμως, μετά τις εκλογές, το Υπουργείο Οικονομικών – είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω αδιαφορίας – δημιούργησε τα πρώτα προσκόμματα στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου, καθώς τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεν είχε ακόμη εγκρίνει τις πιστώσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το 2015. (Κατέθεσα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στις 13.03.2015). Επίσης, θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η περίφραξη του χώρου του νέου διαδρόμου προσγείωσης και η εκκαθάριση του.

Στην «κακοδαιμονία» της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης ήρθαν τώρα να προστεθούν και οι παντελώς αδικαιολόγητες επιφυλάξεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, αντί να συμβάλουν με την στάση τους στην υλοποίηση του έργου, υπόσχονται νέα συλλογή στοιχείων και ένα νέο και εξαντλητικό διάλογο του κόμματος με την τοπική κοινωνία, ο οποίος έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες δηλώσεις τους που μόνο την επιτάχυνση του έργου δεν προοιωνίζουν! Και βέβαια δημιουργούν την αίσθηση ότι το κόμμα ασκεί εκτελεστική εξουσία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται από πλευράς χρονοδιαγράμματος οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου; Πόση είναι η υφιστάμενη καθυστέρηση και με ποιον τρόπο σχεδιάζεται αυτή να ανακτηθεί;

2. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τις αιτίες της καθυστέρησης; Έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών οι πιστώσεις για την ΥΠΑ για το 2015 και αν όχι πότε τελικά θα γίνει αυτό;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Νότης Μηταράκης

Δείτε τη σχετική συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων εδώ >>