Επίκαιρη ερώτηση για την επέκταση του Αεροδρομίου Χίου

Επίκαιρη ερώτηση για την επέκταση του Αεροδρομίου Χίου

Print

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τα βήματα της επέκτασης του Αεροδρομίου Χίου. Η επίκαιρη ερώτηση είναι στην ημερήσια διάταξη της Βουλής τη Δευτέρα, 13/02/2017 και ώρα 18:00.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Επέκταση του αεροδρομίου Χίου»

Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Αεροδρομίου «Όμηρος» της Χίου απαιτείται να ξεκινήσει άμεσα ώστε να αποτελέσει ένα έργο πνοής το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Ωστόσο, από το 1985 οπότε και έγινε η πρώτη οριστική μελέτη ανάπτυξης και έργων υποδομών, έχουν περάσει τριάντα δύο χρόνια και τα έργα – ιδίως η επέκταση του αεροδιαδρόμου εκκρεμούν.

Να σημειώσουμε ότι επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις των απαιτούμενων εκτάσεων και το Δεκέμβριο του 2014 είχε ολοκληρωθεί η παράδοση αυτών από το Υπουργείο Οικονομικών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Έκτοτε μεσολάβησαν δύο χρόνια και υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη του ήσσονος σημασίας έργου της περίφραξης του χώρου. Έργο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ενημερωτικό σημείωμα της ΥΠΑ προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στις τοπικές αρχές. Βάσει του σημειώματος, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Χίου (επέκταση υφιστάμενου αεροσταθμού, συντήρηση πεδίου ελιγμών, επέκταση διαδρόμου προς Βορρά), περιλαμβάνονται στην 5η εξειδίκευση του Επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, απαιτούνται δε οι τεχνικές προμελέτες και τελικές μελέτες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

1. Ποια τα επόμενα βήματα για τα έργα επέκτασης και ανάπτυξης του αεροδρομίου Χίου; Πώς τοποθετείται το Υπουργείο στο ενημερωτικό σημείωμα της ΥΠΑ;

2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών; Ποιο το κόστος των μελετών και ποια η πρόβλεψη για τη χρηματοδότησή τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε τη συζήτηση εδώ >>