Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στη Χίο (Αναφορά & Απάντηση)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στη Χίο (Αναφορά & Απάντηση)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στη Χίο, ιδίως την περίοδο που παρατηρείται αυξημένη τουριστική κίνηση.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Λειτουργία αρχαιολογικών χώρων στη Χίο»

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Σας προωθώ επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου προς την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου, αναφορικά με τη λειτουργία των τοπικών αρχαιολογικών χώρων. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι επισκέπτες να βρίσκουν τους αρχαιολογικούς χώρους κλειστούς και έτσι επισκέπτες με σύντομη παραμονή στο νησί δεν έχουν την ευκαιρία να τους επισκεφθούν.

Για τους λόγους αυτούς, το Επιμελητήριο ζητά από την Εφορία Αρχαιοτήτων να μεριμνήσει ώστε α) οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι επισκέψιμοι κατ’ εξαίρεση και εκτός ωραρίου μετά από συνεννόηση, β) να επεκταθεί το ωράριο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο, ενώ γ) τέλος ζητά να υπάρχει ενημέρωση για τις ώρες λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων για το 2018, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός.

Θεωρώντας εύλογα τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Χίου και ότι μέσω αυτών θα επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός και εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παρακαλώ να τοποθετηθείτε στην εν λόγω επιστολή.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την απάντηση της Υπουργού στη συνέχεια:

 

Απάντηση Λ. Κονιόρδου σε Αναφορά Ν. Μηταράκη προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την επέκταση του ωραρί... by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση