Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμπο της Χίου (Αναφορά & Απαντήσεις)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμπο της Χίου (Αναφορά & Απαντήσεις)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμπο της Χίου.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμπο της Χίου».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας προωθώ επιστολή του Συλλόγου «Οι φίλοι του Κάμπου της Χίου», αναφορικά με την επιχειρούμενη αλλαγή του χαρακτηρισμού της περιοχής από αγροτική – οικιστική σε αμιγώς οικιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΥΟ Χίου καλεί τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης στον Κάμπο Χίου να αλλάξουν στο Ε9 το χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους από «αγροτεμάχιο» σε «οικόπεδο».

Ο Κάμπος της Χίου είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και δομικά χαρακτηριστικά. Η αλλαγή του χαρακτηρισμού της γης από αγροτική σε οικιστική θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το να έχουμε κατ’ επάγγελμα αγρότες χωρίς αγροτική γη, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την ιδιοκτησία τους με άλλο τρόπο, καθώς δεν είναι δυνατή η κατάτμηση και τέλος θα επιβαρυνθούν οικονομικά από τη φορολογική επιβάρυνση, σε σημείο που δεν θα μπορούν να συντηρήσουν την ιδιοκτησία τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στην εν λόγω επιστολή, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.  

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την επιστολή του Συλλόγου εδώ >>

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμπο... by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε την απάντηση του Υπουργού στη συνέχεια:

Απάντηση Υφ. Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου σε αναφορά σχετικά με την αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμ... by Notis Mitarachi on Scribd

 

Απάντηση ΑΑΔΕ σε αναφορά σχετικά με την αλλαγή χρήσης των αγροτεμαχίων στον Κάμπο της Χίου by Notis Mitarachi on Scribd

 

Απάντηση Γ. Σταθάκη σε Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των... by Notis Mitarachi on Scribd

 

Απάντηση Π. Κουρουμπλή σε Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αλλαγή χρήσης τ... by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση