Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού για το πρόγραμμα αγροτικής εστίας του ΟΠΕΚΑ για τα νησιά του Β-Α Αιγαίου (Αναφορά & Απαντήσεις)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού για το πρόγραμμα αγροτικής εστίας του ΟΠΕΚΑ για τα νησιά του Β-Α Αιγαίου (Αναφορά & Απαντήσεις)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού για το πρόγραμμα αγροτικής εστίας του ΟΠΕΚΑ για τα νησιά του Β-Α Αιγαίου.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2. Την Υπουργό Τουρισμού

Θέμα: «Πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ για τα νησιά του Β-Α Αιγαίου».

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Σας προωθώ επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, προς τον Διοικητή του ΟΠΕΚΑ αναφορικά με το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας για το έτος 2018, το οποίο παρόλο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Το πρόγραμμα είχε ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις κατά την τουριστική περίοδο 2017 και, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, βοήθησε σημαντικά την τουριστική κίνηση των νησιών μας την προηγούμενη χρονιά και τη μερική αντιμετώπιση προβλημάτων περιλαμβανομένου και του μεταναστευτικού.

Στην επιστολή της εξάλλου, η Ένωση Ξενοδόχων Χίου παρουσιάζει ένα πλέγμα ενεργειών που είναι απαραίτητες προκειμένου το Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας να αποδώσει. Σε αυτά περιλαμβάνονται η παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η επιδότηση της διατροφής των δικαιούχων του προγράμματος.

Επειδή υπάρχει ανάγκη να στηριχτεί το τουριστικό προϊόν στα νησιά του Β.Α Αιγαίου, παρακαλούμε να απαντήσετε στα αιτήματα και τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχου Χίου.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου εδώ >>

Ακολουθούν οι απαντήσεις των Υπουργών:

 

Απάντηση Ε. Κουντουρά σε Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού για το πρόγραμμα αγ... by Notis Mitarachi on Scribd

 

Απάντηση Θ. Φωτίου σε Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού για το πρόγραμμα αγροτ... by Notis Mitarachi on Scribd

 

Απάντηση Υπ. Ναυτιλιας σε Αναφορά Ν. Μηταράκη για τα προγράμματα της αγροτικής εστίας του ΟΠΕΚΑ για τα νησι... by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση