Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών σχετικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως δασικών (& Απάντηση)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών σχετικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως δασικών (& Απάντηση)

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών σχετικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως δασικών.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

2. Τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Υποβολή απόψεων αναφορικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως δασικών»

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Σας προωθώ επιστολή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την οποία διατυπώνονται οι απόψεις του, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό εκτάσεων που καλύπτονται από οργανικές διαπλάσεις (φρύγανα) ως δασικές αντί για χορτολιβαδικές, σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (27639/1.05.2018).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι οδηγίες αυτές θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου: Πρώτον, Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος και Ικαρία είναι σχεδόν στο σύνολό τους καλυμμένες από φρύγανα, άρα η εφαρμογή της οδηγίας θα έχει ως αποτέλεσμα την παύση κάθε δραστηριότητας σε μεγάλο τμήμα των νησιών. Δεύτερον, έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις για πολλές από τις εν λόγω εκτάσεις, άρα όμοιες και όμορες περιοχές θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Για τους ανωτέρω λόγους, το ΤΕΕ ζητάει την ανάκληση της σχετικής οδηγίας, μέχρι τη νομοθετική αποσαφήνιση του ζητήματος.

Παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στην ανωτέρω επιστολή, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.   

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Βορειοανατολικού Αιγαίου εδώ >>

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών σχετικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως... by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε τις απαντήσεις των Υπουργών στη συνέχεια:

Απάντηση Υπ. Εσωτερικών σε Αναφορά σχετικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως δασικών by on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση