Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και  την ανάγκη αντικατάστασης 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και  την ανάγκη αντικατάστασης 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Αναφορά κατέθεσε ο Ν. Μηταράκης σχετικά με την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και  την ανάγκη αντικατάστασης 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Κατεπείγουσα ενίσχυση με Ιατρικό & Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μ.Τ.Ν. του Γ.Ν. Χίου»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, στην οποία επισυνάπτονται επιστολές του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου και του Δ/ντη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν Χίου. Στα ανωτέρω κείμενα, περιγράφεται η ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπροσθέτως, στην επιστολή αναφέρεται και η ανάγκη αντικατάστασης 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τα οποία λειτουργούν πάνω από 20 χρόνια και είναι παλαιάς τεχνολογίας, καθώς και 10 τουλάχιστον πολυθρόνων αιμοκάθαρσης και ενός κλινοζυγού.

Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση της ασφάλειας των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, καθώς και την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Η λήψη των παραπάνω μέτρων καθίσταται ζωτικής σημασίας, αν λάβουμε υπόψιν πως σύμφωνα με έγγραφο του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου, στο νησί υπάρχουν 48 μόνιμοι αιμοκαθαιρόμενοι και σύντομα θα προστεθούν σε αυτούς και οι επισκέπτες του καλοκαιριού, μαζί με τους οποίους ο αριθμός θα υπερβαίνει τους 60.

Εκτιμώντας πως η κατάσταση μπορεί να ενέχει κινδύνους, κυρίως για την υγεία των ασθενών, παρακαλώ να ανταποκριθείτε στα αιτήματα της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου εδώ: 

Έγγραφο Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας εδώ:

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση