Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη επανακτηματογράφησης Δ.Ε. Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων και Αγ. Μην

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη επανακτηματογράφησης Δ.Ε. Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων και Αγ. Μην

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, σχετικά με την ανάγκη επανακτηματογράφησης Δ.Ε. Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων και Αγ. Μηνα.

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Aνάγκη επανακτηματογράφησης Δ.Ε. Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων και Αγ. Μηνά»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ την επιστολή του Δημάρχου Χίου, κ. Εμμανουήλ Βουρνού, σχετικά με την ανάγκη επανακτηματογράφησης των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων και Αγίου Μηνά. Όπως αναλύεται στην επιστολή, η ανάγκη αυτή εδράζεται στο γεγονός πως έχει λάβει χώρα ένας τεράστιος αριθμός γεωμετρικών μεταβολών με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει πλήθος σφαλμάτων στην κτηματογράφηση των παραπάνω περιοχών, κάτι που έχει οδηγήσει τους δημότες σε ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα έχουν υποστεί και οικονομική επιβάρυνση.  

Λαμβάνοντας υπόψιν την παραπάνω κατάσταση, καθώς και το πλήθος των αιτημάτων που έχουν ήδη κατατεθεί από τους κατοίκους, παρακαλώ να εξετάσετε το ανωτέρω αίτημα καθώς και τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε ολόκληρο το κείμενο του Δημάρχου Χίου Εμμανουήλ Βουρνού εδώ:

Εθνικό Κτηματολόγιο - Επανακτηματογράφηση Δ.Ε. Ιωνίας Μαστιχοχωρίων και Αγ. Μηνά by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε την απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εδώ: 

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση