Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη δημιουργίας επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη δημιουργίας επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο

Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν.Μηταράκης σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Ανάγκη δημιουργίας επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο».

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Σας προωθώ επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας στο νησί της Λήμνου. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η εξέταση των αιτήσεων για πιστοποίηση αναπηρίας δε γίνεται στη Λήμνο, λόγω χαμηλού αριθμού αιτήσεων, αλλά στη Μυτιλήνη. Αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία για τους εξεταζόμενους, αλλά και ιδιαίτερο κόστος που μπορεί να ξεπερνά τα 450€ / άτομο.

Οι συμπολίτες μας στα απομακρυσμένα και με μικρό σχετικά πληθυσμό νησιά δεν θα πρέπει ούτε να στερούνται βασικών δικαιωμάτων τους, ούτε φυσικά να είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος για να λάβουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους υπόλοιπους Έλληνες. Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχύονται προκειμένου να μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα της Π.Ο.Α.με Α.Β.Α. προκειμένου να δημιουργηθεί μόνιμη επιτροπή ΚΕΠΑ στη Λήμνο.      

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε ολόκληρη την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου εδώ:

Επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, σχετικά με την ανάγκη δημιουργία... by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε την απάντηση της Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρακάτω:

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση