Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΚΑΒ Χίου και της κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών του (πρώην) ΚΕΕΛΠΝΟ στη ΒΙΑΛ της Χίου

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΚΑΒ Χίου και της κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών του (πρώην) ΚΕΕΛΠΝΟ στη ΒΙΑΛ της Χίου

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης σχετικά με την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΚΑΒ Χίου καθώς και των κενών θέσεων ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ στη ΒΙΑΛ.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του ΕΚΑΒ Χίου καθώς και των κενών θέσεων ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ στη ΒΙΑΛ».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας προωθώ την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Χίου της 17.04.2019, σχετικά με την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΚΑΒ Χίου και της κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών του (πρώην) ΚΕΕΛΠΝΟ στη ΒΙΑΛ της Χίου. Όπως προκύπτει από την επιστολή του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε αφενός να εξυπηρετείται η ΒΙΑΛ ως προς την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, αλλά ταυτόχρονα να μην διαταράσσεται η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του νησιού, οι οποίες κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται ακόμα περισσότερο λόγω της τουριστικής κίνησης. Σημειώνουμε ότι αυτή τη στιγμή κατά την απογευματινή και βραδινή βάρδια, όλη η Χίος καλύπτεται από ένα μόνο ασθενοφόρο.

Οι δύο παραπάνω στόχοι μπορούν να επιτευχθούν αφενός μέσω της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Χίου, ώστε να καλύπτεται το νησί με περισσότερα του ενός ασθενοφόρα, αφετέρου μέσω της ύπαρξης εφημερεύοντος ιατρού στη ΒΙΑΛ, που θα αξιολογεί το κάθε περιστατικό προτού γίνει η διακομιδή στο νοσοκομείο.

Επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαφυλαχτεί η υγεία του συνόλου του πληθυσμού  παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να ανταποκριθείτε στα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Χίου εδώ:

Έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου προς τον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκη by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε παρακάτω την απάντηση του Υπουργού Yγείας: 

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση