Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για τις ανάγκες Δήμου Χίου σε αθλητικές υποδομές

Αναφορά Ν. Μηταράκη για τις ανάγκες Δήμου Χίου σε αθλητικές υποδομές

Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης σε συνέχεια επιστολής του Δημάρχου Χίου για τις ανάγκες του νησιού σε αθλητικές υποδομές. Ακολουθεί το κείμενο της αναφορές και η επιστολή του Δημάρχου:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Ανάγκες Δήμου Χίου σε αθλητικές υποδομές»

Αξιότιμη κύρια Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω την υπ. αριθμ. 36628/11-2016 επιστολή του Δημάρχου Χίου προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία ζητεί τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του Δήμου στον τομέα του αθλητισμού. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του η δημιουργία των αναγκαίων αθλητικών υποδομών θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» για να αντιμετωπιστεί η έντονη δημογραφική υποβάθμιση της Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου καταγράφει αναλυτικά τις ανάγκες για τη δημιουργία νέων υποδομών και των εκσυγχρονισμό παλιότερων και ζητά την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από το Π.Δ.Ε. ή το Ε.Σ.Π.Α.

Μετά τιμής,

Νότης Μηταράκης

Δείτε την επιστολή του Δήμου εδώ >>

Δείτε την απάντηση 

Με την απάντησή της, η αρμόδια Υπουργός διευκρινίζει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προτίθεται χρηματοδοτήσει ούτε ολικώς ούτε μερικώς το έργο για τη "Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου".

Η συγκεκριμένη απάντηση δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε δίνει σημασία ούτε στην έννοια της νησιωτικότητας της περιοχής, ούτε και στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση