Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη σχετικά με προγράμματα συνδιαφήμισης των ξενοδοχείων με τους Tour Operators

Αναφορά Ν. Μηταράκη σχετικά με προγράμματα συνδιαφήμισης των ξενοδοχείων με τους Tour Operators

Αναφορά προς την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης σε συνέχεια επιστολής της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου. Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς και η επιστολή της Ένωσης:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την Υπουργό Τουρισμού.

ΘΕΜΑ: «Προγράμματα Συνδιαφήμισης με τους Τ.Ο.»

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου η οποία αναφέρεται στις  τρομακτικές συνέπειες που βιώνει ο τουριστικός κλάδος του νησιού λόγω της προσφυγικής κρίσης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η Χίος για την ερχόμενη σαιζόν δεν έχει -προς το παρόν -καμία προγραμματισμένη πτήση από το εξωτερικό!

Η Ένωση Ξενοδόχων Χίου ζητά να ενταχθούν τα νησιά του Β/Α Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, στα προγράμματα διαφήμισης της προσεχούς τουριστικής περιόδου (2017) με τους Τour Operators και να δημιουργηθούν ειδικά (πολυήμερα 7 ή 14 ημερών) πακέτα διακοπών για Λέσβο, Χίο, Σάμο, με προσγείωση αεροσκαφών σε 2 τουλάχιστον νησιά (double touch) προκειμένου να μην επαναληφθεί η περυσινή κατάρρευση όλων των Τουριστικών μεγεθών.

Μετά τιμής,

Νότης Μηταράκης

 

Ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου:

Aγαπητή κυρία Υπουργέ,

Συνέχεια της συνάντησης μας στην έκθεση Λονδίνου σας υποβάλλουμε το παρακάτω αίτημα συντασσόμενοι με τους συναδέλφους από την Λέσβο όπου και η έδρα της περιφέρειας μας.

Ιδιαίτερα όμως οφείλουμε να τονίσουμε όπως σε κάθε συνάντηση μας ότι η Χίος για την ερχόμενη σαιζόν δεν έχει -προς το παρόν -καμία προγραμματισμένη πτήση από το εξωτερικό, αποτέλεσμα της καταστροφικής προσφυγικής κρίσης

Ζητούμε στα προγράμματα διαφήμισης, της προσεχούς τουριστικής περιόδου του 2017, με τους Τ.Ο., να μεριμνήσετε και να απαιτήσετε ώστε να συμπεριληφθούν και τ’ ακριτικά προσφυγόπληκτα νησιά μας.

Οι Τ.Ο. μπορούν αν εσείς κυρία υπουργέ το ζητήσετε να δημιουργήσουν ειδικά (πολυήμερα 7 ή 14 ημερών) πακέτα διακοπών για Λέσβο, Χίο, Σάμο, με προσγείωση αεροσκάφων σε 2 τουλάχιστον νησιά (double touch) προκειμένου να μην επαναληφθεί η περυσινή κατάρρευση όλων των Τουριστικών μεγεθών, απειλώντας επιχειρήσεις, απασχόληση, εισόδημα, νοικοκυριά κ.ά. Εμείς από πλευράς μας είμαστε στη διάθεση τους για να δώσουμε τις καλλίτερες κατά το δυνατόν τιμές προκειμένου το Βόρειο Αιγαίο να ανακτήσει την χαμένη τουριστική του κίνηση.

Το συγκριτικό μας μειονέκτημα, αυτό του μικρού μεγέθους αγοράς, αποτελεί συγχρόνως και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, δηλαδή εύκολα «γεμίζουμε», όπως εύκολα «αδειάσαμε» το 2016.

Ενημερωτικά οι tour operators που πωλούσαν πακέτα μέχρι πρόσφατα για την Χίο ήταν:

Thomas Cook Holland -Thomas Cook Belgium

Ross Holidays - Ολλανδια

Sundio Group - Ολλανδια

Με την SAS ερχόταν GULLIVER-APOLLO

Από Slovenia ερχόταν το Intelekta

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Γιώργος Ν. Μισετζής, Πρόεδρος

Γιάννης Συράκης, Γενικός Γραμματέας

Mέλη Δ.Σ:

Μαϊστράλη Αντιγόνη (Bολισσός holiday homes) Αντιπρόεδρος

Νέος Γιάννης (Χανδρής) Ταμίας

Βίος Στέλιος (Erytha) Έφορος.

 

Δείτε τη σχετική απάντηση

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση