Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Παπαγεωργίου για τα ζητήματα του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πληροφορήθηκα από πρώτο χέρι για τη σημαντική δουλειά που γίνεται από το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, τις προοπτικές εξέλιξης του τμήματος, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

Όπως μου εξήγησε και ο Πρόεδρος του τμήματος, η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα βασικό βήμα για την επίλυση κάποιων από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Τμήμα. Θα βοηθήσει στην επιστημονική ανάδειξη των σχολών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα συμβάλει στη σύναψη συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια και θα βοηθήσει στην εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων και εξέλιξης για τους αποφοίτους του.

Για το σκοπό αυτό κατέθεσα αναφορά προς του αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Μεταφορών & Υποδομών ζητώντας την άποψή τους στο εν λόγω αίτημα».

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

2. Τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Θέμα: «Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Σας προωθώ επιστολή του Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα οποία περιλαμβάνουν πρόταση ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σύμφωνα με την πρόταση, στην εν λόγω σχολή εντάσσονται τρία τμήματα Μηχανικών, στα οποία σήμερα φοιτούν συνολικά 3.246 άτομα, ενώ έχουν αποφοιτήσει 2.293 πτυχιούχοι.

Η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, βρίσκει σύμφωνη την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενός ιδρύματος που αναπτύσσεται μεθοδικά και με στόχευση. Η υλοποίηση του αιτήματος συνεπάγεται ελάχιστο κόστος, ενώ δε διαταράσσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου ή κάποιου άλλου Ιδρύματος. Αντίθετα, αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο, συμβάλει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας και διεπιστημονικών συνεργασιών και βοηθάει στην ανάδειξη των αποφοίτων του.

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ να τοποθετηθείτε στο αίτημα του Προέδρου ΤΜΟΔ και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε την επιστολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου εδώ >>

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση