Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη διακοπή εργασιών στο "Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη διακοπή εργασιών στο «Φράγμα Κόρης Γεφύρι»

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη διακοπή εργασιών στο «Φράγμα Κόρης Γεφύρι»

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Πότε θα προχωρήσουν επιτέλους οι εργασίες στο έργο «Κόρης Γεφύρι»; ».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σας προωθώ την με Α.Π. 463/4.3.2019 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κάρμαντζη σχετικά με την πορεία του έργου «Φράγμα Κόρης Γεφύρι». Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το έργο βρίσκεται (για ακόμα μια φορά) σε καθεστώς διακοπής εργασιών, ενώ δεν υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση, από πλευράς ΥΠΑΑΤ, για την πορεία του.

Το Φράγμα Κόρης Γεφύρι είναι έργο κομβικής σημασίας για το νησί της Χίου. Έχει κατασκευαστεί με δημόσιο χρήμα και κάθε μέρα που περνάει χωρίς να προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε αυτό να παραδοθεί και να λειτουργήσει, οδηγεί σε νέες φθορές και νέες ανάγκες αποκατάστασης, αυξάνοντας και το κόστος.

Παρακαλώ να τοποθετηθείτε στην επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη Χίου, αναφορικά με τα ερωτήματά του για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ και τα μελλοντικά βήματα, σχετικά με το έργο.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κάρμαντζη σχετικά με την πορεία του έργου «Φράγμα Κόρης Γεφύρι» στη συνέχεια:

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς το... by on Scribd

Δείτε την απάντηση του Υπουργού στη συνέχεια:

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αναφορά που κατέθεσε ο Ν. Μηταράκης by Notis Mitarachi on Scribd

 

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση