Ερώτηση Ν. Μηταράκη για την αποζημίωση κατοίκων της Χίου από ζημιές συνεπεία του μεταναστευτικού

Ερώτηση Ν. Μηταράκη για την αποζημίωση κατοίκων της Χίου από ζημιές συνεπεία του μεταναστευτικού

Print

Ερώτηση Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αποζημίωση των κατοίκων της Χίου από τζημιές συνεπεία του μεταναστευτικού προβλήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θέμα:  «Αποζημίωση κατοίκων Χίου από ζημιές συνεπεία του μεταναστευτικού»

κ. Υπουργέ,

Εδώ και δεκαοχτώ περίπου μήνες καθυστερεί χαρακτηριστικά η αποζημίωση των κατοίκων της Χίου (περιοχές Σούδας και ΒΙΑΛ) από ζημιές που έχουν υποστεί συνεπεία του μεταναστευτικού. Και ενώ έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή αντίστοιχες τροπολογίες για τους κατοίκους της Λέσβου, της Ειδομένης και άλλων περιοχών, σε εκκρεμότητα παραμένει η Χίος. Να σημειώσουμε ότι στο μεσοδιάστημα οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών έχουν υποστεί και νέες ζημιές για τις οποίες θα χρειαστεί νέα καταγραφή και διαδικασία αποζημίωσης.

Τον περασμένο Μάιο 2017 εστάλη προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η με αριθμό 270/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, στην οποία υπολογίζονται οι αποζημιώσεις στο ποσό των 102.027,13 €.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, του αιτήματος του Δήμου Χίου για την αποζημίωση των κατοίκων Σούδας και ΒΙΑΛ; Ποιες ενέργειες εκκρεμούν;

2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι κάτοικοι να λάβουν τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται;

Ο ερωτών βουλευτής,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την απάντηση του Υπουργού εδώ >>