Βουλή

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ στη Χίο (Ερώτηση & Απάντηση)

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ στη Χίο (Ερώτηση & Απάντηση)

Ερώτηση Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την προκύρηξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ στη Χίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων θέσεων ιατρών ΕΣΥ στη Χίο»

Με την ΑΠ Γ4α/Γ.Π./25794/3.4.2018 ΥΑ δόθηκε η έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ για το σύνολο της χώρας. Συγκεκριμένα προκηρύσσονται 133 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων για ειδικευμένους ιατρούς. Ωστόσο από την προκήρυξη απουσιάζει ο νομός της Χίου, παρά τις ανάγκες τόσο στη Χίο, όσο και στα μικρότερα νησιά Ψαρά και Οινούσσες.

Επειδή οι υγειονομικές ανάγκες του νησιού είναι έντονες και επιτακτικές.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Πόσες και ποιες είναι σήμερα οι κενές θέσεις ειδικευμένων ιατρών στο νομό της Χίου;

2. Στα αιτήματα που υπέβαλε προς το Υπουργείο, η 2η Υ.ΠΕ. για θέσεις ειδικευμένων ιατρών περιλαμβάνεται η Χίος; Αν ναι για πόσες θέσεις και ποιες ειδικότητες;

3. Εάν υπάρχει σχετικό αίτημα για τη Χίο από τη 2η Υ.ΠΕ., τότε γιατί αυτό απορρίφθηκε από το Υπουργείο και δεν περιλαμβάνεται στην προκήρυξη;

4. Ποιος ο γενικότερος σχεδιασμός του Υπουργείου για τη κάλυψη των θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο νησί;   

Ο ερωτών βουλευτής

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την απάντηση του Υπουργού στη συνέχεια: 

 

Απάντηση Π. Πολλάκη σε Ερώτηση Ν. Μηταράκη σχετικά με την Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ στη Χίο by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση