Βουλή

Ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την καθυστέρηση της έναρξης της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την καθυστέρηση της έναρξης της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατέθεσαν 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την καθυστέρηση της έναρξης της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Ερώτηση

Προς: τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Καθυστερεί η έναρξη Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας»

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς που δυσκολέυονται οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, να αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά του. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που σε τρεις μήνες θα κληθούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ώστε να το αξιοποιήσουν εγκαιρως οι μαθητές;

2. Θα καλύψει τις ανάγκες όλων των αδύνατων μαθητών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1.   Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Ν. Μαγνησίας

2.   Χαρακόπουλος Μαξιμος, Βουλευτής Ν. Λαρίσης

3.   Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθήνας

4.   Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Ν. Τρικάλων

5.   Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Ν. Πρεβέζης

6.   Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Ν. Λαρίσης

7.   Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Ν. Κορινθίας

8.   Μηταράκης Νότης, Βουλευτής Ν. Χίου

9.   Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ν. Ημαθίας

10. Γιακουμάτος Γράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθήνας

11. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Ν. Καβάλας

12. Δημοσχάκς Αναστάσιος, Βουλευτής Ν. Έβρου

13. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

14. Γιογιάκας Βασίλειος, Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας

15. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής

16. Κικίλιας Βασίλης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

17. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Ν. Καστοριάς

18. Βλάχος Γεώργιος, Βουλευτής Αττικής

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρακάτω:

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση