Βουλή

Ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το λόγο της επίσκεψης Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το λόγο της επίσκεψης Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Επικρατείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με το λόγο της επίσκεψης Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τους:

- Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

- Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά

- Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Ποιος ο λόγος της επίσκεψης Αρτεμίου στο Μαξίμου; Ποιους συνάντησε;

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτέμης Αρτεμίου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panama Papers, ενώ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου.  

Μάλιστα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή,ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στο Μαξίμου. Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από την παρουσία του στο Μαξίμου, καθώς και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκείνη τη μέρα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, αφού πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust υποστηρίζοντας ότι είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής». Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς γι’ αυτές τις περίεργες … «συμπτώσεις».

Η Κυβέρνηση, συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους  Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου.

Η χθεσινή (23-10-16) ανακοίνωση του Μαξίμου δεν δίνει καμία απάντηση για την επίσκεψη του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου και βεβαίως δεν τη διεψεύδει. Όμως, λασπολογεί γενικόλογα και ασχετολογεί αποφεύγοντας να ενημερώσει, ως οφείλει, τον ελληνικό λαό. Είναι προκλητικό και τουλάχιστον κωμικό η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται, να μιλά για «συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα», τα οποία δεν μπορεί να διαψεύσει, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος.

Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Εμφανίστηκε στην Κεντρικη΄Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας, από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει σε καθημερινή βάση τη ζωή των πολιτών.

Φαίνεται πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά» και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε. Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού που με τις πράξεις του καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τραυματίζει τη Δημοκρατία.

Η «απολογία» του κ. Τσίπρα δεν πείθει κανέναν. Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και την καταστρατήγηση των θεσμών και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. Οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποιος ο λόγος της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στις 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου; Με ποιον/ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά;

2. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ.κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

3. Γιατί ο κ. Τσίπρας, όταν προκλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust”, η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;

4. Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου; Μέχρι που φθάνει η συνεργασία του με την κυβέρνηση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές: 

1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου-Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

2. Γεωργιάδης Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ

3. Χατζηδάκης Κωστής, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ

4. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής

5. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας

6. Μηταράκης Νότης, Βουλευτής Χίου

7. Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου

8. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Εύβοιας

9. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης

10. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών

11. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών

12. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς

13. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας

14. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών

15. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς

16. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας

17. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου

18. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας

19. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας

20. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας

21. Σαλμάς Μάριος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

22. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής

23. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου

24. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων

25. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας

26. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας

27. Βλάσσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας

28. Ανδριανός Γιάννης, Βουλευτής Αργολίδας

29. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης

30. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β’ Αθηνών

31. Σταμάτης Δημήτριος, Βουλευτής Επικρατείας

32. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας

33. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

34. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών

35. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

36. Μπασιάκος Ευάγγελος, Βουλευτής Βοιωτίας

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση