Βουλή

Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με τον κ. Αρτεμίου

Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με τον κ. Αρτεμίου

Ερώτηση κατέθεσαν 43 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Επικρατείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με τον κ. Αρτεμίου και το κατά πόσον έκανε σχετικό ταξίδι μαζί του ο κ. Παππάς με προορισμό τη Βενεζουέλα.

Προς τους:

- Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

- Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά

- Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Ποιες οι σχέσεις  της Κυβέρνησης με τον κ. Αρτεμίου; Έκανε ο κ. Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο ταξίδι στη Βενεζουέλα;

Συνεχίζουν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τις σχέσεις του Κύπριου δικηγόρου κ. Αρτέμη Αρτεμίου με το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με  σημερινό δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας (31-10-2016), αποκαλύπτεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο κ. Αρτεμίου φέρεται να πραγματοποίησαν από κοινού ταξίδι στη Βενεζουέλα, όπου, μάλιστα, στο Καράκας είχαν συναντήσεις με αξιωματούχους της Βενεζουέλας, παρουσίαςστελεχών ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panama Papers, ενώ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, ο κ. Αρτεμίου επισκέφτηκε το Μαξίμου. Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται αναφορικά με την παρουσία του Κύπριου δικηγόρου στο Μαξίμου, το κοινό του ταξίδι με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα, καθώς και τις σχέσεις και τη συνεργασία του με την Κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο κ. Αρτεμίου με ανακοίνωσή του (23-10-2016) επαλήθευσε το δημοσίευμα επιβεβαιώνοντας την επίσκεψή του στο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου.

Όμως, η Κυβέρνηση από τότε, σιωπά. Οι κκ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (Α. Π. 614/24-10-16) και τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα δεν μπορούν να κρύβονται, αλλά οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου.

Η σημερινή (31-10-16) ανακοίνωση του Μαξίμου δεν δίνει καμία απάντηση για την επίσκεψη του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου και για το ταξίδι με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα και βεβαίως δεν τα διεψεύδει. Όμως, εξακολουθεί να λασπολογεί γενικόλογα και να ασχετολογεί αποφεύγοντας να ενημερώσει, ως οφείλει, τον ελληνικό λαό. Είναι προκλητικό και τουλάχιστον κωμικό η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται, να μιλά για «συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα», τα οποία δεν τολμά να διαψεύσει, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα και αδόκιμους συμψηφισμούς. Συμψηφισμούς που ομολογούν την ενοχή τους.

Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Εμφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας, από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει σε καθημερινή βάση τη ζωή των πολιτών.

Φαίνεται πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά» και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε. Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού που με τις πράξεις του πληγώνει τη Δικαιοσύνη, καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τραυματίζει τη Δημοκρατία.

Η «απολογία» του κ. Τσίπρα δεν πείθει κανέναν. Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και την καταστρατήγηση των θεσμών και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και που κάνουν κοινά ταξίδια με στενούς συνεργάτες του στη Βενεζουέλα. Οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο.

Η Κυβέρνηση, συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους  Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου.

Ο κ. Παππάς, οφείλει να γνωρίζει, ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το «η σιωπή είναι χρυσός», αλλά τουναντίον.

Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά κι αν ναι από πότε;

2. Ποιος ο λόγος της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στις 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου; Με ποιον/ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις των κ.κ. Τσίπρα και Παππά του μαζί του; Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου

3. Πήγε ο κ. Παππάς με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο; Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;

4. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ.κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

Οι ερωτώντες Βουλευτές: 

1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου-Γραμματέας ΠΕ ΝΔ 

2. Γεωργιάδης Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ

3. Χατζηδάκης Κωστής, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ

4. Κουμουτσάκος Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ 

5. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής 

6. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας

7. Μηταράκης Νότης, Βουλευτής Χίου

8. Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου

9. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Εύβοιας

10. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης

11. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών

12. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών

13. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς

14. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας

15. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών

16. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς

17. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας

18. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου

19. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας

20. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας

21. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας

22. Σαλμάς Μάριος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

23. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής

24. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου

25. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων

26. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας

27. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας

28. Βλάσσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας

29. Ανδριανός Γιάννης, Βουλευτής Αργολίδας 

30. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης

31. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β’ Αθηνών

32. Σταμάτης Δημήτριος, Βουλευτής Επικρατείας

33. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας

34. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

35. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών 

36. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

37. Μπασιάκος Ευάγγελος, Βουλευτής Βοιωτίας

38. Αναστασιάδης Σάββας. Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

39. Τασούλας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ιωαννίνων

40. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας

41. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

42. Κικίλιας Βασίλειος, Βουλευτής Α’ Αθηνών

43. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση