Βουλή

Ερώτηση Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Οικονομικών για τη στελέχωση του γραφείου Ελληνικού

Ερώτηση Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Οικονομικών για τη στελέχωση του γραφείου Ελληνικού

Ερώτηση Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Οικονομικών για τη στελέχωση του γραφείου Ελληνικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Στελέχωση Γραφείου Ελληνικού».

Την 1η Δεκεμβρίου 2016 κατέθεσα την με αριθμό 1661 ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης και τη λειτουργία του Γραφείου Ελληνικού, το οποίο αποτελεί sine qua non συνθήκη της πραγματοποίησης της επένδυσης του Ελληνικού.

Στην από 30/12/2016 απάντηση, η οποία υπογράφεται από την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, αναφέρεται ότι: «Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η κατεπείγουσα της παρ. 3 του αρ. 6 του ν.4062/2012 […]. Έτσι επιλέχθηκε η κατάλληλη στιγμή στελέχωσης η οποία είναι η παρούσα. Η υλοποίησή της προγραμματίζεται εντός των 2-3 προσεχών μηνών».

Με δεδομένο ότι, σήμερα ολοκληρώνεται η τρίμηνη περίοδος, κατά την οποία σύμφωνα με τα γραφόμενα του Υπουργείου, θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία στελέχωσης του Γραφείου Ελληνικού:

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού; Με πόσους υπαλλήλους και πόσες ειδικότητες καλύπτονται;

2. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί, ποιοι παράγοντες δεν το επέτρεψαν; Πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες στελέχωσης και ποιο το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους;

3. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των απαραίτητων πράξεων από το Γραφείο Ελληνικού, προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του έργου;

Ο ερωτών βουλευτής

Νότης Μηταράκης

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

October 11, 2021
October 11, 2021
October 08, 2021
October 08, 2021
October 08, 2021

Αναζήτηση