Βουλή

Ερώτηση για το διορισμό του νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Ερώτηση για το διορισμό του νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς την Υπουργό Εργασίας για το διορισμό του νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Θέμα: «Διορισμός νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών»

Με την υπ’ αριθμ Δ9/2191/707 (ΦΕΚ 82/22.02.2017 Υ.Ο.Δ.Δ.) απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ευτυχίας Αχτσιόγλου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) τοποθετήθηκε Διοικητής ο κ. Τσαούσης Μενέλαος του Λεωνίδα.

Ο ανωτέρω, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, εργαζόταν επί σειρά ετών σε Κ.Ε.Α.Τ., έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς και ΜΚΟ που έχουν σαν αντικείμενο τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία, ενώ μέχρι πρότινος διατελούσε Διευθυντής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αθηνών στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά τα τυπικά προσόντα, είναι πτυχιούχος της Σχολής Κοινωνικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μιλά Αγγλικά και Σερβοκροατικά.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι για την επιλογή στην παραπάνω θέση δεν λήφθηκε υπόψη το πολυδιαφημισμένο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης» (Νόμος 4369/2016), ούτε έγινε φυσικά προκήρυξη της ανωτέρω θέσης.

 

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή προσώπων το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης»;

- Γιατί στην περίπτωση της επιλογής του Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών δεν λήφθηκε υπόψη το παραπάνω μητρώο, ούτε έγινε κάποια προκήρυξη για την κάλυψη της ανωτέρω θέσης;

- Ποια είναι τα τυπικά προσόντα του νέου Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Θεόδωρος Καράογλου

Μάριος Σαλμάς

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε τις απαντήσεις

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση