Βουλή

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για χορήγηση στατιστικών στοιχείων για την κοινωνική ασφάλιση

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για χορήγηση στατιστικών στοιχείων για την κοινωνική ασφάλιση

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τη χορήγηση στατιστικών στοιχείων στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς:

1. Τον Υπουργό Οικονομικών

2. Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Θέμα: «Χορήγηση στατιστικών στοιχείων»

Παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε τα παρακάτω φορολογικά και ασφαλιστικά στοιχεία.

1. Πορεία εκτέλεσης Προϋπολογισμών ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ για το πρώτο τρίμηνο 2017.

2. Κατανομή εισοδήματος (από εργασία/ επαγγελματική δραστηριότητα), όπως προκύπτει από τα φορολογικά στοιχεία, ανά κατηγορία (μισθωτοί ιδιωτικού τομέα, μισθωτοί δημοσίου τομέα, ελ. επαγγελματίες, αγρότες) και ηλικία, τελευταίου διαθέσιμου οικονομικού έτους.

3. Στοιχεία συστήματος ΗΛΙΟΣ από Ιούλιο 2015 έως και Μάρτιο 2017 όπως αυτά δημοσιευόντουσαν σε εκθέσεις πριν τον Ιούλιο 2015.

4. Πλήθος ασφαλισμένων (εργαζομένων) ανά επαγγελματική κατηγορία.

5. Πλήθος συνταξιούχων ανά ασφαλιστικό ταμείο εντασσόμενο στον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, κλπ).

6. Πλήθος εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (κύρια) ανά έτος υποβολής.

7. Πλήθος εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (επικουρική) ανά έτος υποβολής.

8. Πλήθος προσωρινών συντάξεων που καταβάλλονται.

9. Μέση κύρια σύνταξη ανά ηλικιακή ομάδα, φύλο και ασφαλιστικό ταμείο εντασσόμενο στον ΕΦΚΑ.

10. Μέση επικουρική σύνταξη ανά ηλικιακή ομάδα, φύλο και ασφαλιστικό ταμείο εντασσόμενο στο ΕΤΕΑΕΠ.

11. Εισπραξιμότητα εισφορών (ποσά και ποσοστά) ανά ασφαλιστικό ταμείο εντασσόμενο στον ΕΦΚΑ για τα έτη 2016, 2017 (τρίμηνα).

Σημειώνουμε ότι ζητούμε κατανομές και πλήθος και όχι ατομικά στοιχεία ανά εργαζόμενο/ φορολογούμενο. Τα στοιχεία παρακαλούμε χρονικά να είναι τα πλέον πρόσφατα.

Ο ερωτών βουλευτής

Νότης Μηταράκης

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση