Βουλή

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Ν. Μηταράκη για την απασχόληση συνταξιούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών Ε.Ν. στις ΑΕΝ

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Ν. Μηταράκη για την απασχόληση συνταξιούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών Ε.Ν. στις ΑΕΝ

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Εργασίας κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης αναφορικά με την απασχόληση των συνταξιούχων Πλοιάρχων - Μηχανικών Ε.Ν. για την κάλυψη των έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών στις δημόσιες σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Προς:

1. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

2. Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Απασχόληση συνταξιούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών Ε.Ν για κάλυψη έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών στις δημόσιες σχολές Ε.Ν»

Στις 10.10.2016 κατατέθηκε ερώτηση από 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Α.Π. 230/10.10.2016) αναφορικά με τα ζητήματα στελέχωσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.). Στην ανωτέρω ερώτηση ουδέποτε λάβαμε απάντηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά διαβάζουμε τα Δελτία Τύπου, μέσω των οποίων το Υπουργείο Ναυτιλίας επέλεξε να τοποθετηθεί.

Στο Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας της 20ης Οκτωβρίου 2016, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του, διαβάζουμε ότι το θέμα της απασχόλησης των συνταξιούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών Ε.Ν. έχει επιλυθεί, βάσει απάντησης του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Βάσει της εν λόγω απάντησης οι συνταξιούχοι Πλοίαρχοι – Μηχανικοί Ε.Ν. δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 του ν. 4387/2016 περί απασχόλησης συνταξιούχων.

Παρακαλούμε όπως μας αποσταλούν:

1. Το έγγραφο με το οποίο έγινε το ερώτημα από το Υπουργείο Ναυτιλίας προς το Υπουργείο Εργασίας (στο οποίο να φαίνονται και οι αριθμοί πρωτοκόλλου – εισερχομένου/ εξερχομένου του εγγράφου).

2. Το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας (στο οποίο να φαίνονται και οι αριθμοί πρωτοκόλλου – εισερχομένου/ εξερχομένου του εγγράφου).

Ο αιτών βουλευτής

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε τις απαντήσεις των Υπουργών

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση