Βουλή

Ερώτηση & ΑΚΕ Βουλευτών ΝΔ για τη χρηματοδότηση της ιστοσελίδας toportal.gr

Ερώτηση & ΑΚΕ Βουλευτών ΝΔ για τη χρηματοδότηση της ιστοσελίδας toportal.gr

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Επικρατείας αναφορικά με τα όσα απεκάλυψε σε συνέντευξή του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Άρης Δαβαράκης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Προς τους Υπουργούς:

1. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά, και

2. Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.lifo.gr και δημοσιεύθηκε στις 8.11.2016 o στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Άρης Δαβαράκης, με τίτλο «Ο “Πρωθυπουργός” του Άρη Δαβαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και το τέλος μιας σχέσης”, ισχυρίζεται ότι η χρηματοδότηση της ιστοσελίδας toportal.gr γίνονταν από το γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, παρουσία του υπουργού Επικρατείας κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ανέστη, «Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr. Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;» ο κ. Δαβαράκης, απαντά επί λέξη, «Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. Άργησα, αλλά κατάλαβα καλά ότι και ο Αλέξης είναι ακριβώς αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες του. Ταυτίστηκαν με ό,τι είχαμε πριν, υπουργοποίησε και το μισό ΠΑΣΟΚ, και όλο αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση».

Ο κ. Δαβαράκης, αναφερόμενος μάλιστα στην άποψη του για την σχέση του με κ. Παππά, απαντά, «Τον έχω δει σε δυο-τρεις συσκέψεις που κάναμε για το Portal. Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε».

Επίσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξης ερωτάται από τη δημοσιογράφο «Όταν γράψατε για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τι ακολούθησε;» και απαντά, «Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους τους … Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία επαφή. Απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω, αλλά δεν απαντούσαν. Ο μόνος, ο οποίος, αν του έστελνα μήνυμα για καλά Χριστούγεννα μου απαντούσε αμέσως, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας».

Από τις ανωτέρω απαντήσεις του κ. Δαβαράκη, δημιουργούνται πολύ σοβαρά ερωτήματα στα οποία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, οφείλει να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις και να προσκομίσει τα σχετικά παραστατικά της πληρωμής, καθώς και τα σχετικά καταθετήρια.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται, οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Επικρατείας. κ. κ. Νικόλαος Παππάς και Χριστόφορος Βερναρδάκης και καλούνται να καταθέσουν όλα τα παραστατικά των σχετικών πληρωμών:

1. Αληθεύει ότι ο κ. Δαβαράκης και ο συνεργάτης του λάμβαναν συνολικά μηνιαίως 1.500 από τον κ. Παππά;

2. Αληθεύει ότι στις συναντήσεις που περιγράφει ο κ. Δαβαράκης συμμετείχε ο σημερινός υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος σκέφτηκε τη δημιουργία της ιστοσελίδας στα «γραφειάκια της Μητροπόλεως»;

3. Στο πλαίσιο ποιου έργου δημιουργήθηκε και αμειβόταν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι ανωτέρω δημοσιογράφοι;

4. Υπάρχουν παραστατικά για τις συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές;

5. Έχουν γίνει και άλλες ανάλογες συναντήσεις και συζητήσεις με δημοσιογράφους ή ιδιοκτήτες ιστοσελίδων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση