Βουλή

Επιστολή Ν. Μηταράκη προς Πρόεδρο Εξεταστικής Επιτροπής Υγείας για δικογραφία για Άδωνι Γεωργιάδη

Επιστολή Ν. Μηταράκη προς Πρόεδρο Εξεταστικής Επιτροπής Υγείας για δικογραφία για Άδωνι Γεωργιάδη

Επιστολή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη σχετικά με τις συνεχείς αναβολές της συνεδρίασης της Εξεταστικής για τη δικογραφία που αφορά τον Α. Γεωργιάδη και την αλλαγή της ημερήσιας διάταξης της επερχόμενης συνεδρίασης.

Προς:

Τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη

Θέμα: «Διαρκείς αναβολές της συνεδρίασης για τη δικογραφία του ΚΕΕΛΠΝΟ με Α.Β.Μ Ε.Δ.2017/60»

 

Κε. Πρόεδρε,

στην τοποθέτησή μου της 19ης Οκτωβρίου στην Εξεταστική για την Υγεία, επεσήμανα τις διαρκείς αναβολές της συνεδρίασης για το ΚΕΕΛΠΝΟ, και ειδικότερα για τη δικογραφία Ε.Δ.2017/60 που αφορά στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και για την οποία, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας διαδίδουν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν πολλά θέματα για τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πρόσκληση για την προσεχή συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου, βλέπουμε ότι το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι «Θέματα ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο» αντί να συζητηθεί το θέμα της αναβληθείσας συνεδρίασης της 12ης Οκτωβρίου: «Συζήτηση σχετικά με τη δικογραφία που αφορά στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και η οποία έχει αποσταλεί στη Βουλή με Α.Β.Μ. ΕΔ2017/60».

Γιατί άλλαξε η πορεία εξέτασης των θεμάτων του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο; Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για την εξέταση της δικογραφίας που αφορά στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη; Ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους δεν προχωράει η συζήτηση της δικογραφίας με Α.Β.Μ. ΕΔ2017/60;

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

June 29, 2022
June 27, 2022
June 25, 2022
June 25, 2022
June 06, 2022

Αναζήτηση