Βουλή

39η Συνεδρίαση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

39η Συνεδρίαση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

Παρεμβάσεις Ν. Μηταράκη στην 39η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

1η Παρέμβαση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ναι, ναι.

Κύριε Πρόεδρε, καταρχήν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το σχόλιο του κ. Παπαχριστόπουλου ότι ο ρόλος αυτής της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντικός και επειδή συμμετέχω και στην Προανακριτική Επιτροπή, όπως συμμετέχει και ο εισηγητής της Πλειοψηφίας κ. Λάππας, χωρίς να συζητήσω κάτι το οποίο αφορά τη δίπλα Επιτροπή, διότι υπάρχει και το θέμα του απορρήτου, ο ρόλος μιας προανακριτικής επιτροπής να δει συγκεκριμένα αδικήματα αν τελέστηκαν ή όχι, το γενικότερο θέμα του ρόλου που μπορεί να έπαιξε η NOVARTIS και οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, θεωρώ ότι είναι αρμοδιότητα της δικιάς μας Επιτροπής. Άρα είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτό που είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Η Προανακριτική Επιτροπή είναι μια πολύ συγκεκριμένη επιτροπή. Δεν διερευνά γενικώς την πορεία της δαπάνης ή τη συμπεριφορά μιας εταιρείας. Διερευνά κατά πώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα τέλεσαν συγκεκριμένα αδικήματα.

Να πω, όμως, κύριε Πρόεδρε, με μια αίσθηση αυτοκριτικής όλων μας ότι συμπληρώνουμε περίπου δώδεκα μήνες από τότε που ξεκίνησε αυτή η Επιτροπή. Συζητήσαμε για το Ντυνάν. Σημαντικό. Συζητήσαμε για τις αρθροσκοπήσεις. Σημαντικό. Συζητάμε ακόμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημαντικό. Δεν υποτιμώ κανένα θέμα το οποίο συζητάμε, όμως κατά κοινή ομολογία το 99% της κρατικής δαπάνης αφορά το φάρμακο και τις προμήθειες υγείας που δώδεκα μήνες μετά δεν έχουμε ξεκινήσει. Το λέω με μια τάση αυτοκριτικής για όλους μας.

Άρα είχαμε πει να τελειώσουμε το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εκκρεμεί μόνο ένας μάρτυρας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Πολάκης, ο οποίος είχε κάνει και την καταγγελία στην εισαγγελία. Πιστεύω στην επόμενη συνεδρίαση πρέπει να έρθει ο κ. Πολάκης. Ελπίζω να αρκεί μια συνεδρίαση. Θα φανεί πόσοι θέλουν να μιλήσουν.

Ως προς το θέμα της κλήσης του κ. Βορίδη δεν έχουμε καμία αντίρρηση.

Ως προς το θέμα της κλήσης του κ. Κρεμαστινού, απλώς πρέπει να βεβαιώσουμε ότι ο κ. Κρεμαστινός έρχεται να μας δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και όχι μια γενική αναφορά των τεκταινόμενων στο χώρο της υγείας, που μια γενική αίσθηση έχουμε όλοι. Το θέμα είναι αν ο κ. Κρεμαστινός θέλει να έρθει να μας πει συγκεκριμένες πράξεις, συγκεκριμένες ενέργειες, συγκεκριμένα πράγματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ήρθε και ο κ. Σούρλας έτσι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Επίσης είχα εκφράσει τότε μια αντίρρηση, αν θυμάστε. Είναι σημαντικό να έρθουν μάρτυρες, οι οποίοι έχουν να δώσουν συγκεκριμένα πράγματα και όχι μια γενική άποψη και μια γενική κρίση. Αλλά δεν έχουμε αντίρρηση. Αν η πλειοψηφία θέλει να κληθεί και ο κ. Κρεμαστινός ή οποιοσδήποτε άλλος με την ιδιότητα του ειδικού, δεν έχουμε καμία αντίρρηση σε αυτό.

Να πω απλώς –και λυπάμαι που βγήκε ο κ. Παπαχριστόπουλος- ότι θέλει μια προσοχή πάντως όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που έχουν αποβιώσει και με έναν τραγικό τρόπο και να μην εκφράζουμε απόψεις –εντός εισαγωγικών- «επιπόλαια» για τα αίτια του θανάτου τους ή για το αν συνδέεται. Αυτό και για τις οικογένειές τους είναι κάτι πολύ ψυχοφθόρο και οδυνηρό. Θέλει λίγη προσοχή, γιατί μας βλέπει ο κόσμος από την τηλεόραση. Θέλει μια προσοχή. Αυτά είναι θέματα που αφορούν την αστυνομία. Φαντάζομαι η αστυνομία τα ερευνά. Αν υπάρξει κάτι, θα το πληροφορηθούμε όλοι.

Να πω δυο πράγματα κλείνοντας. Πρώτον, να πω ότι ξέρω ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής τα τεκταινόμενα στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το 2015, θέλω να πω, όμως, μετά λύπης μου ότι η ερώτηση που καταθέσαμε τον Ιανουάριο για τα θέματα φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει απαντηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Το λέω και εν όψει της κλήσης του στην επόμενη συνεδρίαση. Θέλω να πιστεύω ότι είναι γραφειοκρατικό το πρόβλημα και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας θα σεβαστούν τη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα απαντήσουν στην υπ’ αριθμό 2870/165 ερώτησή μας για το διαγωνισμό φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, κλείνοντας φαντάζομαι ότι έχει ολοκληρωθεί η διάρκεια της Επιτροπής. Δεν ξέρω πότε ολοκληρώνεται…

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):Στις 20 Απριλίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Μήπως πρέπει να σκεφθούμε από τώρα τον προγραμματισμό; Γενικά εγώ είμαι εναντίον της άποψης κάθε μήνα να ζητάμε έναν μήνα ακόμη. Να αποφασίσουμε συνολικά τι χρειαζόμαστε και αν είναι έξι μήνες ή εννιά μήνες να το πούμε, γιατί τελικά έχουμε φτάσει τους δώδεκα μήνες με κάθε μήνα και αυτός δεν είναι ορθός τρόπος λειτουργίας.

Αν υπολογίσουμε περίπου τον όγκο δουλειάς, μπορεί να γίνει μια καλή εκτίμηση και αν ζητήσουμε παράταση, να μη ζητήσουμε για δύο εβδομάδες, για έναν μήνα και πάλι μετά από έναν μήνα.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τότε μπορεί να έχουμε καλύτερη εικόνα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ωραία. Όπως κρίνετε.

2η Παρέμβαση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Κύριε Πρόεδρε, να ρωτήσω κάτι; Δεν έχω συνεννοηθεί με τον κ. Λάππα πάνω σε αυτό, αλλά θέλω να πω ότι δεν μπορεί η δική μας Επιτροπή να καθυστερεί λόγω της Προκαταρτικής. Τα μέλη που συμμετέχουμε και στις δύο επιτροπές θα αναγκαστούμε να παριστάμεθα όσο μπορούμε και στις δύο, ακόμα και αν υπάρχουν κάποιες συνεδριάσεις συνεχόμενες.

3η Παρέμβαση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θέλω να πω κάτι γενικότερο. Πήρα αφορμή από την τοποθέτηση του κ. Λάππα, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και σε μια συζήτηση που πράγματι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και για τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών και για τη βουλευτική ασυλία ως θεσμούς, θεσμοί οι οποίοι υπάρχουν βέβαια σχεδόν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα. Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε εμείς ως Βουλή. Και θα πω πού αναφέρεται αυτό στην Επιτροπή.

Καταρχάς, να διορθώσω κάτι που είπε ο κ. Λάππας: Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών διαφέρει ως προς την αρχή της διαδικασίας, διότι μετά και η ανάκριση και η δίκη γίνεται από τη Δικαιοσύνη. Διαφέρει, όμως, ως προς την έναρξη. Σε αυτό είναι πολύ σημαντικό όλοι οι Βουλευτές, όταν έρχονται στην προσοχή μας θέματα που άπτονται ευθύνης Υπουργών, να λειτουργούμε όχι με κομματικό καπέλο, αλλά ως Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Εμείς, παραδείγματος χάρη, ως Νέα Δημοκρατία ψηφίσαμε «Ναι» σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές που έχουν προταθεί από την Κυβέρνηση. Ψηφίσαμε «Ναι» στη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη NOVARTIS, την οποία θέλουμε να δούμε σε βάθος να διερευνά την υπόθεση, να είναι όλα στο φως, να έρθουν οι μάρτυρες, να έρθουν τα έγγραφα, να έρθουν τα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Στην ίδια λογική, όμως, είναι οξύμωρο, όταν έρχονται εδώ σε αυτήν την Αίθουσα ευθύνες Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης να είναι έντονη η αντίδρασή σας να μην ακουστούν, όταν υπάρχουν προτάσεις για ποινικές ευθύνες Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης, με κομματικό καπέλο η Κυβέρνηση –και ελπίζω αύριο να με διαψεύσετε στην ψηφοφορία για τους τρεις Υπουργούς- να μη δέχεται την εξέταση της υπόθεσης.

Δεν μπορείτε, λοιπόν, από τη μία να διαμαρτύρεστε ότι ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών δύναται να καλύψει πολιτικούς και από την άλλη να το εκμεταλλεύεστε στο έπακρο όταν αυτές οι ευθύνες πιθανόν να αφορούν πρόσωπα της σημερινής Κυβέρνησης. Και δεν είναι μόνο το θέμα της Υγείας. Ήταν και το θέμα των εξοπλισμών, το οποίο θα έρθει και αυτό στη Βουλή. Είναι διάφορα θέματα, που προκύπτουν καθώς περνούν τα χρόνια. Είστε τρία χρόνια Κυβέρνηση.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, για τη διαδικασία μιλάμε σήμερα. Παρακαλώ, τον κύριο συνάδελφο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Κάθε φορά που λέμε κάτι που σας ενοχλεί διακόπτετε. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού που λέω.

Κλείνω την ομιλία μου με την απόδειξη που μου δώσατε ότι πράγματι σας ενοχλεί να συζητάμε τις δικές σας ευθύνες.

Ευχαριστώ πολύ που με βοηθήσατε.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Λέω να μη χαλάσουμε τη σημερινή συνεδρίαση και να αναφερθούμε στο τμήμα αυτό που είπατε…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Επειδή την άλλη βδομάδα θα έρθει ο κ. Πολάκης, σας προετοιμάζω από τώρα να μην «πηδάτε» πάνω στα έδρανα αν ακουστούν ευθύνες δικές του και καλύπτεστε πίσω από τον τύπο…

ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Κύριε Πρόεδρε, τι εκφράσεις είναι αυτές;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να σας πω την αλήθεια, τόσο καιρό εδώ δεν είδα κανέναν να πηδάει πάνω στα έδρανα, κύριε Μηταράκη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Εκμεταλλεύεστε την κοινοβουλευτική σας πλειοψηφία.

ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Καταλαβαίνουμε, κύριε Πρόεδρε, αυτήν την απόπειρα αποπροσανατολισμού του κυρίου Μηταράκη. Σήμερα, όμως μιλάμε για τα διαδικαστικά. Αν είναι να κάνουμε γενικότερες πολιτικές τοποθετήσεις, να τις κάνουμε. Μπορούμε να τις κάνουμε όλες και όλοι. Όμως, τώρα μιλάμε για τα διαδικαστικά. Το να βρίσκει καθένας ένα μικρόφωνο και μια ευκαιρία για να πει αυτά που θέλει είναι εκτός της σημερινής ημερήσιας διάταξης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κυρία Καββαδία, όταν μιλούσαν οι ΑΝΕΛ και άλλα κόμματα δεν είχατε την ίδια ευαισθησία, αγαπητή κυρία συνάδελφε. Να δείχνετε την ίδια ευαισθησία όταν μιλούν και άλλα κόμματα. Όμως, έχετε αποδείξει ότι μόνο ό,τι σας βολεύει και όπως σας βολεύει. Αφήστε τα. Και όχι μόνο εσείς, αλλά όλοι.

ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μηταράκη…(δεν ακούστηκε)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Καθόλου. Διαφώνησα με τον κ. Μηταράκη. Να τα αφήσετε αυτά. Εσείς καλύπτετε την περίοδο 2004-2009 για τη φαρμακευτική δαπάνη. Εσείς κάνετε την κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας, όχι εμείς. Να τα αφήσετε αυτά!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):Σας παρακαλώ πάρα πολύ όλους!

ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό. Έχετε πολλά μέτωπα ανοιχτά. Καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό, κύριε Πρόεδρε. Αντιλαμβανόμαστε, κυρία Χριστοφιλοπούλου και κύριε Μηταράκη, τον εκνευρισμό σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Τέτοια δικαίωση της παρέμβασής μου σε κάτω από ένα λεπτό δεν έχει ξαναγίνει στη Βουλή. Μόλις είπα ότι εκμεταλλεύεστε την πλειοψηφία για να καλύψετε τα δικά σας, η κ. Καββαδία πάτησε την κασέτα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Χαιρόμαστε που θέλετε πλήρη διερεύνηση εσείς που επί είκοσι χρόνια, όπως διαπιστώθηκε από την Ολομέλεια, περίοδο σκανδάλων είχατε μούγκα. Δεν κάνατε τίποτα τόσα χρόνια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Όλα στο φως. Τα πάντα!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ:Δεν κάνατε τίποτα! Μην έρχεστε τώρα και κρατάτε Ευαγγέλιο! Μην έρχεστε με το Ευαγγέλιο!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί φοβάστε και ποιον καλύπτετε για την περίοδο 2004-2009;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Κανέναν δεν καλύπτουμε. Την ερευνούμε και αυτήν την περίοδο.

Κύριε Πρόεδρε, μια διόρθωση θέλω να κάνουμε: Δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία υπέρ της Προκαταρκτικής.

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση