Βουλή

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στη 17η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια Κομμάτων και ΜΜΕ

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στη 17η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής Δάνεια Κομμάτων και ΜΜΕ κατά την εξέταση του μάρτυρα, κ. Αλαφούζου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Καλημέρα σας, κύριε Αλαφούζο.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Καλημέρα σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην Επιτροπή. Επιτρέψτε μου να οργανώσω τις ερωτήσεις μου γύρω από τρεις σύντομους κύκλους. Στον πρώτο κύκλο θέλω να σας ρωτήσω κάτι γενικό. Έχει τεθεί ως αποστολή αυτής της Επιτροπής να διερευνήσει εάν υφίσταται ένα τρίγωνο διαπλοκής, όπως ονομάζεται, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Κατά την προσωπική σας άποψη και εμπειρία σας τόσα χρόνια στα μέσα, θεωρείτε ότι υπάρχει μια τέτοια σχέση διαπλοκής; Δηλαδή, θεωρείτε ότι το τραπεζικό σύστημα για άλλους λόγους έχει ειδικές σχέσεις με κάποιους ομίλους σε σχέση με άλλους ή και τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν και στηρίζονται ενεργά από κάποιους ομίλους μέσων μαζικής επικοινωνίας; Συγγνώμη για το γενικό της ερώτησης, αλλά είναι μια καλή εισαγωγή.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Και εγώ θα απαντήσω ειδικά όσον αφορά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Άρα, εσείς δεν έχετε κάποια ειδική σχέση ή προνομιακή σχέση με κάποια από τα πολιτικά κόμματα ή με κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Καμία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Κατά συνέπεια να θεωρήσουμε ότι το ομολογιακό δάνειο του 2014, το οποίο πήρατε, δόθηκε με καθαρά τραπεζικά κριτήρια;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Με τι άλλα θα μπορούσε να έχει δοθεί;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Έχετε ζητήσει ποτέ, κατά τη σχέση σας με τις τράπεζες, να παρακάμψουν την αυστηρή τήρηση των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών κριτηρίων, όπως αυτές δίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Προσέξτε, το πώς δίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση της μορφής που έχετε πει, ουδεμία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Άρα, απ’ ό,τι βλέπω στον φάκελο που μας καταθέσατε, και σας ευχαριστούμε, το σημαντικότερο σημείο του δανεισμού σας είναι το ομολογιακό δάνειο το οποίο συνάφθηκε το 2014. Αυτό με τι κριτήρια τότε δόθηκε, τι εγγυήσεις και τι στοιχεία κερδοφορίας τότε είχε η εταιρεία; Δηλαδή, ποια είναι η σχέση δανείου ως προς τις πωλήσεις, ως προς το EBITDAκαι ως προς τις εγγυήσεις;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Κοιτάξτε, θα σας δώσω μια απλή απάντηση, για να είμαι και σαφής. Κατ’ αρχάς εδώ πολλές φορές μπερδεύουμε δύο εταιρείες, τις Καθημερινές Εκδόσεις, που είναι θυγατρική, και την Καθημερινή ΑΕ. Οι Καθημερινές Εκδόσεις, βεβαίως, είναι επιχείρηση του Τύπου, είχε τις δυσκολίες, η διαφημιστική δαπάνη πραγματικά, όπως σας έχουν περιγράψει, έχει πέσει, η οικονομία ταλαιπωρείται και ελπίζουμε σύντομα να ανακάμψει. Ως εκ τούτου η εταιρεία αυτή είχε τις δυσκολίες της. Και κάθε φορά που υπήρχε η υποχρέωση η «μαμά» είτε από μόνη της είτε μέσω των θυγατρικών της ερχόταν να ενισχύσει. Τη χρονιά που μας πέρασε συγκεκριμένα, που είναι πρόσφατος ο ισολογισμός, η ΑΕ είχε 8 εκατομμύρια ευρώ κέρδη. Η «μαμά» βγάζει τα κέρδη της και όταν χρειάζεται έρχεται και υποστηρίζει την «κόρη» και θα το κάνουμε όσο χρειάζεται και υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί αυτό. Αυτό, όπως είπα και νωρίτερα, έγινε με δύο τρόπους. Πρώτον, έγινε με την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ και, δεύτερον, έγινε και με 11 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σταδιακά εισρεύσανε στις Καθημερινές Εκδόσεις για να υποστηρίξουν αυτήν τη δραστηριότητα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Τη στιγμή, πάντως, που πήρατε το ομολογιακό δάνειο του 2014 η εταιρεία εκείνη την εποχή ήταν κερδοφόρα;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Η ΑΕ, ναι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Η ΑΕ έχει εγγυηθεί, υπάρχουν cross guaranteesμεταξύ των εταιρειών; Δηλαδή, η θυγατρική, η ναυτιλιακή έχει δώσει cross guaranteesστο ομολογιακό;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Θα σας απαντήσω αμέσως, γιατί είναι ευκαιρία να σας το εξηγήσω κιόλας. Για τις εγγυήσεις που δόθηκαν από την Καθημερινή στις τράπεζες έγιναν αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια του 2014 από τις τράπεζες. Έχει πάρει ακίνητα σημερινής αξίας γύρω στα 24 εκατομμύρια –προσπαθώ να δω στις σημειώσεις μου- εκ των οποίων τα 11 αφορούν ένα κτήριο που είναι γνωστό, φαντάζομαι, στο Φάληρο, το οποίο επινοικιάζεται σε διάφορους και το οποίο έχει μια αξία 11 εκατομμυρίων ευρώ. Λέω τα νούμερα για να αντιληφθείτε ότι δεν είναι θεωρητικές αξίες ούτε βάζουμε μέσα στις αξίες αυτές αποθέματα συνταγών, εκδόσεων προσφορών που έχουμε κάνει. Είναι όλα πάγια, ρευστοποιήσιμα στοιχεία. Και 16 εκατομμύρια ευρώ οι εγκαταστάσεις μαζί με το ακίνητο στο Κορωπί, το οποίο περιλαμβάνει πάλι γύρω στα δεκαπέντε χιλιάδες τετραγωνικά βιομηχανικό χώρο, τρεις μηχανές –αρχικής αξίας, για να μην μπούμε σε διαδικασία- αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, σημερινής σημαντικά χαμηλότερης -απλώς το επισημαίνω-, σε δεκαπέντε-είκοσι στρέμματα οικόπεδο αξίας 16 εκατομμυρίων. Αυτές είναι πραγματικές. Οι εκτιμήσεις, λοιπόν, εμπορικής αξίας σημερινής είναι 27 εκατομμύρια. Για εμάς φυσικά είναι μεγαλύτερη. Αυτό είναι, λοιπόν, το ένα κομμάτι.

Το δεύτερο κομμάτι έχει εκχωρηθεί στις τράπεζες, δηλαδή για το κοινοπρακτικό δάνειο αυτό. Το ενεργητικό-εισπράξεις της διανομής της εταιρείας το οποίο είναι 15 εκατομμύρια ετησίως και οι απαιτήσεις πελατών 5 εκατομμυρίων, δηλαδή άλλα 20 εκατομμύρια. Δεν θέλω, επίσης, να μπω στη διαδικασία και να σας πω ότι έχουν δεσμευτεί τα εμπορικά σήματα, τα site, τα οποία έχουν μια αξία, αλλά η αξία αυτή είναι θεωρητική, δεν είναι άμεσα ρευστοποιήσιμη. Πρέπει να βρεθεί κάποιος ο οποίος να ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιον τίτλο. Οι τράπεζες, λοιπόν, έχουν πολλαπλή εξασφάλιση, έχουν μεγαλύτερη εξασφάλιση από τον δανεισμό. Και, επίσης, η μητρική εταιρεία έχει εγγυηθεί για την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου. Το οποίο τι σημαίνει; Σημαίνει ότι όταν υπάρχει ανάγκη και τα έσοδα της εκδοτικής δραστηριότητας δεν επαρκούν θα πρέπει να φέρει χρήματα από αλλού να αποπληρώσει μια δόση, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Σήμερα πάντως, τις τελευταίες δύο χρονιές, η εταιρεία έχει ισορροπήσει –εννοώ το εκδοτικό κομμάτι, το οποίο μάλιστα καλύπτει πλήρως το λειτουργικό της κόστος και καλύπτει και ένα σημαντικό μέρος των τόκων. Το κεφάλαιο στην πρόσφατη δόση που δόθηκε ήρθε πάλι από τη μητρική εταιρεία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Να το επιβεβαιώσω πάλι: όσον αφορά το δάνειο ήταν η πρώτη δόση στις 23-7-2016, είναι αυτή που λέτε ότι αποπληρώθηκε για 2 εκατομμύρια;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Ναι, γύρω στο 1.700.000 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Έγινε μια τροποποίηση του ομολογιακού δανείου τον Νοέμβριο του 2015. Θυμάστε τι αφορά αυτό; Βλέπουμε στον φάκελο ότι υπήρξε μια τροποποίηση, αλλά δεν βρήκαμε την τροποποίηση.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Δεν το γνωρίζω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Να πάω στο τρίτο θέμα, αυτό που ρωτήθηκε και πριν από τον συνάδελφο της Πλειοψηφίας, το θέμα του έργου το οποίο έχετε εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο. Αυτό το έργο αφορούσε τη δημιουργία εκδοτικής μονάδος;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Εκτυπωτικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Και αυτό είπατε ότι ολοκληρώθηκε το 2011.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Όχι, δεν ολοκληρώθηκε το 2011. Ολοκληρώθηκε το 2006-2007.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Το 2006 εντάχθηκε. Εντάχθηκε στις 19-4-2006 στο Υπουργείο Βιομηχανίας τότε.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Ναι, αυτό μετά τις διαδικασίες. Η ολοκλήρωση έγινε μέσα σε δώδεκα μήνες. Απλώς η γραφειοκρατία έφαγε ένα-δύο χρόνια πιστοποίησης και ούτε καθεξής. Και πέσαμε στη δύσκολη περίοδο του 2011 όπου οι πόροι ήταν περιορισμένοι και φυσικά αναμενόμενο είναι να καθυστερήσουν τα χρήματα αυτά. Ελπίζουμε ότι πιθανόν μέσα στη χρονιά αυτή θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Έχει εκδοθεί, δηλαδή, η υπουργική απόφαση αποπληρωμής; Γιατί αν έχει εκδοθεί, από την εμπειρία μου…

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Θα σας γελάσω. Δεν το χειρίζομαι προσωπικά το θέμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπήρχαν υπόλοιπα, κύριε Αλαφούζο. Στα κονδύλια του αναπτυξιακού, τα οποία ήταν ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν υπήρχαν καθυστερήσεις γιατί υπήρχαν κονδύλια. Μόνο αυτά που είναι από το ελληνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν καθυστερήσεις.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Θα σας γελάσω. Δεν το χειρίζομαι προσωπικά το θέμα. Μπορώ ευχαρίστως, αν θέλετε, συμπληρωματικά να σας το…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Αυτή η μονάδα σήμερα λειτουργεί;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Βεβαίως.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Πόσο κόσμο απασχολεί;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Θα έλεγα γύρω στα εκατό με εκατόν είκοσι άτομα. Διευκρινίζω: θα έλεγα ότι απασχολεί γύρω στα σαράντα άτομα σε σταθερή σχέση εργασίας. Επειδή υπάρχει ένταση το σαββατοκύριακο, ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, έχει πάλι σταθερούς εργαζόμενους, όμως, οι οποίοι έρχονται να συμπληρώσουν τις έκτακτες ανάγκες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Σαράντα εργαζόμενους είχατε και όταν ξεκίνησε ή έχει μειωθεί το προσωπικό λόγω κρίσης;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Περίπου είναι σταθερό το προσωπικό. Έχει μικρές διακυμάνσεις. Υπήρχε μια περίοδος κατά το 2013-2014, που πραγματικά ήταν το πρώτο σοκ της αγοράς, έως ότου βρεις άλλες διεξόδους, αγορές, για να αρχίσεις πάλι να πάρεις μπρος και υπήρχε μια δυσκολία, ναι. Εκεί πιθανόν να υπήρχε μια μείωση, αλλά τώρα αρχίζει πάλι και παίρνει κόσμο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Τελευταία ερώτηση. Αυτό το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που θα λάβετε για αυτό το έργο είναι ενεχυριασμένο;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Βεβαίως. Εκτός του κοινοπρακτικού δανείου, υπάρχει ένα ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο σπάει σε δύο κομμάτια, σε 3,5 και 3,5 εκατομμύρια. Τα 3,5 εκατομμύρια είναι περίπου η επιχορήγηση και τα υπόλοιπα είναι προεξόφληση ή factoring πελατών, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί με μεγαλύτερες εξασφαλίσεις. Οι τράπεζες δίνουν το 80% και επιλέγουν ποιους πελάτες θα προεξοφλήσουν ή θα χρηματοδοτήσουν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Είναι με μια συγκεκριμένη τράπεζα το factoring;

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ (Μάρτυς):Όχι, είναι ενιαίο. Θα σας γελάσω, δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι είναι στην Εθνική. Όμως, μπορεί να πέφτω έξω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, κύριε Αλαφούζο.

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση