Βουλή

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στην 6η Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια Κομμάτων και ΜΜΕ

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στην 6η Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια Κομμάτων και ΜΜΕ κατά την εξέταση του μάρτυρα εκ μέρους της Eurobank, κ. Φ. Καραβία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Καραβία, εκδώσατε μία μελέτη, ως Eurobank, στις 4 Μαΐου 2016, την οποία υπογράφει ο δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, το υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα όχι τραπεζικών πρακτικών, αλλά αποτέλεσμα μιας μη αναμενόμενης πολύ βαθιάς ύφεσης στην Ελλάδα.

Θέλετε, δηλαδή, να μας πείτε στα θέματα που συζητάει αυτή η Επιτροπή, στα θέματα των κομμάτων και στα θέματα των ΜΜΕ, αν είχαν παραμείνει τα έσοδα των κομμάτων στο επίπεδο που ήταν, όταν πήραν τα δάνεια, και το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς στο μέγεθος που ήταν, όταν πήραν τα δάνεια, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εξυπηρέτησης;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα εξυπηρέτησης, αλλά σίγουρα η κατάσταση, όχι μόνο στα ΜΜΕ και στα κόμματα αλλά γενικότερα στην οικονομία, θα ήταν πάρα πολύ καλύτερη.

Το να χάσει μια οικονομία σε διάρκεια έξι ετών το 25% του ΑΕΠ, παγκοσμίως είναι κάτι πρωτοφανές. Δεν έχουμε πολλά ιστορικά παραδείγματα, όπου οι οικονομίες χάνουν τόσο μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ. Επομένως, και το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως περιγράφει και η μελέτη στην οποία αναφέρεστε, εξηγείται πλήρως από τη σημαντική μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Θέλετε, δηλαδή, να μου πείτε ότι όταν δίνατε δάνειο το 2005, το 2006, το 2007, το 2008, το 2009, δεν υπήρχε στο μοντέλο σας η εκτίμηση μείωσης 25% της ύφεσης ως σενάριο;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Θα κατηγορηθώ πάλι ότι θα κάνω ερώτηση αντί να δώσω απάντηση, αλλά πιστεύετε ότι τα έτη εκείνα υπήρχε κάποιος ή έχετε διαβάσει εσείς κάτι που να προέβλεπε τόσο μεγάλη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος; Νομίζω ότι δεν υπήρχε αυτό τα σενάριο ακόμη και στις πιο ακραίες υποθέσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Νομίζω ότι εκείνη την εποχή δεν μιλούσε κανείς για ύφεση, όχι στην Ελλάδα, μιλάω γενικότερα για την Ευρώπη.

Να σας πω κάτι, για τα δάνεια των ΜΜΕ και για τα δάνεια των κομμάτων νομίζω έχετε ερωτηθεί, αλλά θέλω απλώς να επαναλάβω την ερώτηση. Γνωρίζετε συγκεκριμένες περιπτώσεις που να ασκήθηκε πολιτική πίεση από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, από οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, για να δώσετε κάποιο δάνειο κατά παρέκκλιση διαδικασιών ή σε κόμμα ή σε ΜΜΕ;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Τουλάχιστον δεν έχει πέσει κάτι στη δική μου αντίληψη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Να σας κάνω δύο ερωτήσεις που αφορούν τα μίντια. Υπάρχουν κάποια κανάλια τα οποία διεκδικούν αυτή τη στιγμή να πάρουν νέα άδεια με το υπάρχον καθεστώς αδειοδότησης. Αν κάποιο από τα κανάλια που λειτουργούν σήμερα δεν αδειοδοτηθεί, υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να αποπληρώσει υποχρεώσεις που άλλος θα μπορούσε να πληρώσει, όχι μόνο προς τη Eurobank, αλλά γενικότερα προς το τραπεζικό σύστημα;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Νομίζω η απάντηση είναι ότι οποιαδήποτε εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο σταματάει τη δραστηριότητά της, προφανώς, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Δηλαδή, κατά κανόνα όταν δανειοδοτείτε οποιονδήποτε θεωρείτε ότι θα λειτουργεί εσαεί, θα είναι «going concern» -συγγνώμη για τον αγγλικό όρο- που εφαρμόζεται.

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Αυτός είναι ο τεχνικός όρος. Προφανώς, η παραδοχή που κάνουμε είναι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη λειτουργεία της με κανονικό ρυθμό. Αν είχαμε οποιαδήποτε αμφιβολία ότι υπήρχε κίνδυνος να διακόψει τη λειτουργεία της η εταιρεία, προφανώς δεν θα προχωρούσαμε σε δανεισμό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Όταν δανειοδοτείται οποιοδήποτε μέσο μη εισηγμένο, επιδιώκετε να γνωρίζετε μέχρι φυσικού προσώπου τους βασικούς του μετόχους, σε περίπτωση που χρησιμοποιούν εταιρικά σχήματα;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή ήταν η πρακτική στο παρελθόν, αλλά τουλάχιστον πρόσφατα οι εποπτικές οδηγίες είναι πολύ αυστηρές σε αυτό το θέμα και πρέπει να γνωρίζουμε τον λεγόμενο «beneficial owner» μέχρι τελευταίου φυσικού προσώπου για κάθε μέτοχο που είναι σε ΜΜΕ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ.

Έγινε μία συζήτηση περί αναχρηματοδοτήσεων δανείων και αντιλαμβάνομαι ότι όχι μόνο η δική σας τράπεζα, αλλά όλες οι τράπεζες αναχρηματοδοτούν δάνεια, για να μπορέσουν να βοηθήσουν επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Στα κόμματα προσφέρατε κάποια συμφωνία αναχρηματοδότησης που να αλλάξει τις δόσεις, να τις μεταφέρει στο μέλλον, όπως κάνετε σε άλλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Και με τα κόμματα έχουμε επιδιώξει να έρθουμε σε επαφή.

Ανέφερα προηγουμένως ότι η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα και προφανώς η συζήτηση που θα έχουμε με τη Νέα Δημοκρατία ή με το ΠΑΣΟΚ, όταν προσέλθει σ’ αυτήν τη συζήτηση, είναι να βρούμε μια αποδεκτή λύση, που θα επιτρέψει την πλήρη αποπληρωμή του δανείου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Πάντως, είναι αλήθεια να πούμε ότι κανένα κόμμα μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί το ευεργέτημα της αναχρηματοδότησης για τα δάνειά του από τη EUROBANK, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, οι οποίες έχουν δεχθεί πολλαπλές αναχρηματοδοτήσεις. Γιατί αυτή η δυσμενής αντιμετώπιση των κομμάτων;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Θα έλεγα ότι καμμιά εταιρεία, στην οποία έχουμε καταγγείλει το δάνειο, δεν έχει δεχθεί το ευεργέτημα, όπως το ονομάζετε, της αναχρηματοδότησης. Δυστυχώς, φτάνουμε στην κατάσταση της καταγγελίας, αφού έχουμε εξαντλήσει όλες τις ενέργειες, τις οποίες μπορούμε. Δυστυχώς, είναι μια κατάσταση, την οποία θα θέλαμε να αποφύγουμε, αλλά οδηγούμεθα εκεί μην έχοντας άλλη επιλογή.

Προφανώς, ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση, αν μια εταιρεία ή οποιοδήποτε άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο έλθει και ζητήσει μια αναδιαπραγμάτευση, η Τράπεζα είναι έτοιμη να αναδιαπραγματευτεί και να βρει έναν τρόπο αποπληρωμής του δανείου της οφειλής και ισχύει, όπως είπα, τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για νομικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Έχω δύο τελευταίες ερωτήσεις.

Η προτελευταία ερώτησή μου είναι η εξής: Κατά την άποψη της Τράπεζας, στα έτη προ κρίσης, προ μνημονίου, δηλαδή, η ασφάλεια των χρηματοροών του δημοσίου, που λαμβάναν τα κόμματα, θεωρείτο υψηλό επίπεδο εγγύησης, δηλαδή ήταν εγγυημένες οι χρηματοροές από το ελληνικό δημόσιο;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι ο τρόπος που βλέπαμε το δημόσιο πριν και μετά την κρίση είναι εντελώς διαφορετικός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Όμως, στην εποχή που δώσατε τα δάνεια θεωρούσατε τότε ότι οι χρηματοροές του δημοσίου είναι υψηλή εγγύηση;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Το 2010 που δόθηκε το δάνειο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το τρίτο δάνειο του ΠΑΣΟΚ, είναι αλήθεια ότι η χώρα είχε ήδη μπει στο μνημόνιο. Όμως, η εντύπωση, η οποία υπήρχε, είναι ότι η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη και με την υποστήριξη του μνημονίου, η χώρα θα μπορούσε σύντομα να βγει εκτός προβλήματος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Η τελευταία μου ερώτηση έχει να κάνει με τις διαφημιστικές δαπάνες. Θα ήταν εύλογο να περιμένουμε μια αναλογικότητα στις διαφημιστικές δαπάνες προς ίδια μέσα; Παραδείγματος χάριν, αν μια εφημερίδα πουλάει εκατό χιλιάδες φύλλα σε σχέση με μια που πουλάει χίλια φύλλα, θα περιμέναμε την πρώτη να έχει εκατό φορές περισσότερη διαφημιστική δαπάνη από τη δεύτερη;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Η σχέση δεν είναι ένα προς ένα, γιατί δεν είναι και το μοναδικό κριτήριο, το οποίο χρησιμοποιούμε, για να δώσουμε τη διαφημιστική δαπάνη.

Θα δώσω ένα παράδειγμα: Εάν το μέσο που έχει τη χαμηλή κυκλοφορία είναι οικονομικό μέσο, απευθύνεται σε οικονομικό κοινό, ενώ το μέσο το οποίο έχει την υψηλή κυκλοφορία είναι γενικής ύλης, είναι προφανές ότι αναλογικά μεταξύ ίδιων, γενική εφημερίδα με γενική εφημερίδα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Θα έπρεπε να περιμένουμε μια αναλογικότητα;

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Θα υπάρχει μια αναλογικότητα, αλλά όχι με το υποδεκάμετρο, γιατί λαμβάνουμε υπ’ όψιν διάφορα κριτήρια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Θα έπρεπε να περιμένουμε μεγάλη μεταβολή σε διαφορά πενταετίας στη διαφημιστική δαπάνη σε ίδια μέσα, όταν αυτά δεν έχουν αλλάξει την κυκλοφορία τους; Σημαντική μεταβολή εννοώ.

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Ναι, σχετική μεταβολή. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, γιατί μεταβάλλεται πολλές φορές σε βάθος χρόνου και η πολιτική της τράπεζας όσον αφορά την επικοινωνία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

------------------

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι, είμαστε όλοι σ’ αυτήν την Επιτροπή με τον ίδιο στόχο, δηλαδή να βρούμε την αλήθεια για το τι έγινε στο θέμα των δανείων των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Κύριε Νικολόπουλε, ξέρετε ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ της σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Μάρτυράς μου είναι ο Πρόεδρος, ο κ. Φάμελλος, ότι συνεργαζόμαστε πλήρως μ’ αυτήν την Επιτροπή από την πρώτη ημέρα.

Πρώτον, δέχομαι ότι είναι απόλυτα δικό σας δικαίωμα το πώς θα αξιοποιήσετε τον χρόνο σας ως προς τον μάρτυρα. Αν από τα δεκαπέντε λεπτά θα μιλάτε τα δώδεκα ή τα δύο και θα μιλάει αντίστροφα ο μάρτυρας, σέβομαι, κύριε συνάδελφε, ότι είναι απόλυτα δικό σας προνόμιο. Όμως, νομίζω ότι δεν βοηθά το έργο της Επιτροπής -και αυτό νομίζω ότι πρέπει να αφορά όλους τους Βουλευτές και της Συμπολίτευσης, αλλά και της Αντιπολίτευσης- ούτε το κύρος της Επιτροπής ούτε το κύρος του Κοινοβουλίου να υπάρχουν αναίτιες προσωπικές επιθέσεις απέναντι όχι προς τον κ. Καραβία συγκεκριμένα, αλλά σε οποιονδήποτε μάρτυρα απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Μηταράκη, εσείς επειδή ξέρετε τι λέει ο κ. Καραβίας, γιατί έχετε κάνει αυτή τη δουλειά…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Κύριε Νικολόπουλε, κι εσείς την έχετε κάνει.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: …καλύτερα να μην τα λέτε, γιατί ξέρετε τι έλεγε τώρα. Άρρητα ρήματα έλεγε. Δεν κάνει ο Μηταράκης να τα λέει αυτά, γιατί τον ξέρει η αγορά…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: …ότι ο Μηταράκης καταλαβαίνει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Κύριε Νικολόπουλε, κι εσείς την έχετε κάνει αυτή τη δουλειά…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κι επειδή καταλαβαίνει ο Μηταράκης, ας ξέρει και ο Καραβίας ότι κι εμείς καταλαβαίνουμε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Και οι δύο συνάδελφοι είστε παλαιοί κοινοβουλευτικοί και έχετε σχέση με τράπεζες. Παρακαλώ…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:Κύριε Πρόεδρε, ήθελα απλώς να πω το εξής: Δεν υπάρχει κανένας λόγος –και νομίζω ότι αυτό είναι και δικό σας θέμα, κύριε Πρόεδρε- όχι για το συγκεκριμένο μάρτυρα, αλλά για οποιονδήποτε μάρτυρα, απ’ όπου και αν έρθει, να υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ούτε χαρακτηρισμοί.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συμφωνώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ας μείνουμε στην ουσία και φυσικά, στο τέλος θα υπάρχει και η έκθεση της Επιτροπής.

Μόνο αυτό το σχόλιο ήθελα να κάνω, κύριε Νικολόπουλε.

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

June 29, 2022
June 27, 2022
June 25, 2022
June 25, 2022
June 06, 2022

Αναζήτηση