Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 21:41

Αδειάζει τον Ι. Μουζάλα ο Δήμος Χίου σχετικά με τη χρηματοδότηση για την αγορά της ΒΙΑΛ

  • Εκτύπωση

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης σε ερώτησή του σχετικά με τη χρηματοδότηση του Δήμου Χίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αγορά του χώρου της ΒΙΑΛ για τη δημιουργία hot spot στη Χίο. Σε συνέχεια της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Μουζάλα, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοκητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας πριν από τρείς εβδομάδες στη Βουλή ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε τα χρήματα για την αγορά της ΒΙ.ΑΛ και τη δημιουργία του Hot Spot. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όσα είχα καταγγείλει ότι ο Δήμος Χίου σήκωσε το οικονομικό βάρος για την αγορά της ΒΙΑΛ ήταν ψέματα.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός παραπλανούσε την εθνική αντιπροσωπεία. Με το έγγραφο (28711/27-09-2016) που κοινοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσα αναφέρεται ρητά ότι «δεν έχουν εκταμιευθεί από την Κεντρική κυβέρνηση χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου»!

Οι υπηρεσίες του Δήμου βεβαιώνουν επίσης ότι τα χρήματα που εκταμιευτήκαν από την Κεντρική κυβέρνηση την περίοδο 2015-2016 (συνολικού ύψους 450.000 €) αφορούσαν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πρώτης υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών. Τα συγκεκριμένα ποσά επιβεβαιώνονται και από το υπ.αριθμ.2387/10-10-2016 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Μουζάλας!

Τελικά, ο αρμόδιος Υπουργός είναι πολλαπλά εκτεθειμένος και όχι μόνο για τα τραγικά αποτελέσματα που έχει προκαλέσει στα νησιά και ειδικά στη Χίο η πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Υπουργού εδώ >>

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 3196 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016 12:01