Τα νέα μου

Την Κυριακή οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν

Την Κυριακή οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν

Άρθρο του Υποψήφιου Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, στον Πολίτη Χίου.

"Οι εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αν και είναι τόσο κοντά με αυτές που έγιναν στις 25 Ιανουαρίου είναι τελείως διαφορετικές. Μέσα σε αυτό το μικρό, αλλά πολιτικά πολύ πυκνό διάστημα, όλοι οι Έλληνες έζησαν το τέλος των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησαν πριν από έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. Βίωσαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις επιπτώσεις από μια ανεύθυνη πολιτική που μας οδήγησε στο τρίτο και πιο οδυνηρό μνημόνιο. Βίωσαν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής στην πραγματική οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό.

Τώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν μπροστά τους ένα καθαρό πολιτικό πεδίο. Μπορούν να δουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας από τα μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομία και όχι τις παράλληλες ανεύθυνες υποσχέσεις που συνεχίζουν να δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο τέλος του 2014 η οικονομία είχε εισέλθει σε φάση ανάκαμψης με 0,8% και πρόβλεψη για 2,5% στο τέλος του 2015. Μέσα σε επτά μήνες αυτή η πορεία κατέρρευσε και η οικονομία μπήκε και πάλι σε ύφεση που θα κυμανθεί από -2% έως -4% στο τέλος του έτους.

Το 2013 και το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να εξασφαλίσει πρωτογενή πλεονάσματα ενώ το 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα θα μας επιστρέψει σε ένα πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ με επιπλέον μέτρα ύψους 4 δις Ευρώ.

Το 2014 καταφέραμε να ρίξουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου στα 3 δις Ευρώ δίνοντας σημαντικές ανάσες ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τις εκτόξευσε στα 7,5 δις Ευρώ!

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ήταν 160 δις τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούνιο είχαν φτάσει στα 122 δις.

Η ανεργία αυξάνεται και πάλι. Τον Ιούνιο του 2015 ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, παρουσίασε μείωση κατά 13,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014. Τον Ιούλιο έχασαν την δουλειά τους από τα capital controls 20.000 συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, στον γενικό κατήφορο που οδηγήθηκε η χώρα έχουν παρασυρθεί και τα νησιά. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα δεινά που έφερε η πολιτική τους: Την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά που οι ίδιοι πρότειναν, τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό, το πάγωμα όλων των έργων σε κρίσιμες υποδομές (αεροδρόμιο), την απένταξη έργων από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ύψους 4 εκ ευρώ, την υπονόμευση των επενδύσεων κ.ο.κ.

Κοιτώντας πίσω, είναι πλέον ολοφάνερο ότι η ψήφος αγανάκτησης όχι μόνο δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα, αλλά τα πολλαπλασίασε. Τώρα πρέπει να πάμε στις κάλπες και να γυρίσουμε την πλάτη στο «παραεμπόριο» της ελπίδας, τις γενικότητες και τις αοριστολογίες. Τους ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς ανάμεσα στο παλιό και το νέο και τα δήθεν ηθικά πλεονεκτήματα.

Το στοίχημα της Ελλάδας μπορούν να το κερδίσουν η γνώση, το σχέδιο και η εμπειρία. Μπορούν να το κερδίσουν οι συνεργασίες και οι συναινέσεις. Μπορούν να το κερδίσουν η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ένα σαφές πρόγραμμα με 7 άξονες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αναχρηματοδότηση της οικονομίας, την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Με ένα ανάλογο σχέδιο οφείλουμε να κινηθούμε και εμείς στη Χίο για να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που άνοιξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Πρώτον, για να ξεπαγώσουν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Χίου.

Δεύτερον, για την γρήγορη υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης στα Κεραμεία που θα προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Τρίτον, για την επανεξέταση όλων των έργων που είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο ΕΣΠΑ (ύψους €4 εκ. ευρώ) και απεντάχθηκαν αναίτια την άνοιξη.

Τέταρτον, την σύσταση, εντός έτους, του ξενόγλωσσου τμήματος για τη ναυτιλία.

Πέμπτον, την εκκίνηση δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας του νησιού.

Με ένα τέτοιο σχέδιο μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για την αναζωογόνηση της εθνικής και της τοπικής κοινωνίας. Το πετύχαμε μια φορά και μπορούμε να το ξανακάνουμε. Τώρα δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια αλλά για σκληρή δουλειά. Χρειάζεται μεγάλη εθνική προσπάθεια και εκεί πρέπει να αφοσιωθούμε. Με την επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου.

Αυτή είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για να βγει η χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα. Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τις παρωχημένες νοοτροπίες και να πάει μπροστά η Χίος και η Ελλάδα."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση