Τα νέα μου

Λιγότεροι φόροι για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις

Λιγότεροι φόροι για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις

Άρθρο Ν. Μηταράκη για το περιοδικό των μεσιτών ασφαλίσεων Brokers Time.

Διανύουμε ήδη τον 8ο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που μας οδήγησε σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση.  Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία κ.ο.κ. εφάρμοσαν αποτελεσματικές πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, ξέφυγαν από το σπιράλ της ύφεσης και ανέκτησαν την πρόσβαση τους στις αγορές.

Το τελευταίο διάστημα ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι η Ελληνική οικονομία περνάει πλέον σε φάση ανάκαμψης και ότι τα χειρότερα είναι ήδη πίσω μας. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από τον συγκεκριμένο στόχο.

Το αχρείαστο μνημόνιο ύψους 86 δις € που φόρτωσε στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η πολιτική που ακολουθεί διογκώνει τα προβλήματα αντί να τα αντιμετωπίζει. Όπως και το πρώτο μνημόνιο του κ. Παπανδρέου, έτσι και αυτό, βασίζεται στην υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και όχι στην περιστολή των κρατικών δαπανών. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ορατά σε όλους.

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μέρα με τη μέρα αυξάνονται, οι ευέλικτες μορφές εργασίας αντικαθιστούν τις σταθερές  και το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο συγκριτικό της πλεονέκτημα, αναζητά πλέον ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ακολουθεί μια εχθρική πολιτική απέναντι στις επενδύσεις. Το Ελληνικό δεν προχωράει, και νέες μεγάλες, στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις δεν προγραμματίζονται. Οι αποκρατικοποιήσεις καρκινοβατούν και ο αναπτυξιακός νόμος  - που έφτιαξαν μετά από δύο χρόνια - αποδεικνύεται αδειανό πουκάμισο.

Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. € και επέβαλαν φόρους 9 δισ. €. Αφού εκτέλεσαν την παραγωγική Ελλάδα, τώρα αποτελειώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι πλέον σαφές ότι υπάρχει σήμερα μια μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση της κοινωνίας και στην πολιτική της κυβέρνησης. Μαγικές συνταγές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν υπάρχουν. Ο μόνος δρόμος είναι μια Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Μια Κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δραστικών αλλαγών στο Κράτος. Μια Κυβέρνηση που θα βάλει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση και θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Αυτές είναι και οι βασικές αρχές της «Συμφωνίας Αλήθειας» που εκπονεί ήδη η ΝΔ.  Το πρόγραμμα της ΝΔ κινείται στους εξής πέντε άξονες:

1). Στην δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δυναμική επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.  

2). Τη δραστική μείωση των φόρων προκειμένου να τονωθεί η πραγματική οικονομία.

3) Τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Πραγματικές θέσεις δημιουργικής δουλειάς, με μακροχρόνια προοπτική, με ανάλογες αμοιβές.

4). Τη στήριξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και των εξαγωγών.

5). Την αξιολόγηση στο Δημόσιο για να γίνει πιο αποτελεσματικό, προς όφελος του πολίτη και του επιχειρείν.

Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο και πειστικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα θέσουμε σε εφαρμογή την επόμενη ημέρα των εκλογών όποτε και αν γίνουν αυτές.

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από εμάς, με εθνικό πρόσημο, για τις ανάγκες της δικής μας χώρας. Που δεν υπόσχεται ότι θα αλλάξει τη ζωή μας «με ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: Λιγότερους φόρους για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Λιγότεροι φόροι για να αναπ... by Notis Mitarachi on Scribd

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση