Τα νέα μου

Στον ιδιωτικό τομέα το μέλλον της χώρας

Στον ιδιωτικό τομέα το μέλλον της χώρας

Άρθρο Ν. Μηταράκη στο Euro2Day.gr.

Πρέπει να μιλήσουμε στον κόσμο με ειλικρίνεια για την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο τόπος. Αυτές οι εκλογές δεν μπορεί να είναι εκλογές υποσχέσεων.

Ούτε πρόκειται να είναι για την Νέα Δημοκρατία. Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται σκληρή δουλειά και δύσκολες αποφάσεις. Η επόμενη μέρα πρέπει να συνδυάζει την δημοσιονομική πειθαρχεία με την ανάπτυξη. Πρέπει όμως να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς ύφεσης έχουν οδηγήσει 27% των Ελλήνων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και 21% να είναι άνεργοι.

Με την επιτυχή έκβαση του κουρέματος των ομολόγων και την αναμενόμενη υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ύψους 130 δισ., η Ελλάδα κερδίζει χρόνο. Χρόνο απαραίτητο για να προχωρήσουμε με τις απαραίτητες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παράλληλα με την εφαρμογή μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Μας δίνεται ανάσα με την μείωση των τόκων και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους.

Η απόφαση ήρθε σε μια πολύ καθοριστική στιγμή για το μέλλον όχι μόνο της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της Ευρωπαϊκής. Είναι πλέον εμφανές ότι τέθηκε σε κίνδυνο η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και κατά συνέπεια η Ευρωπαϊκή συνοχή. Πλέον το Ευρωπαϊκό δόγμα είναι ο συνδυασμός της Ευρωπαϊκής βοήθειας με την έννοια της εθνικής υπευθυνότητας. 

Περισσότερα εδώ >>

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση