Τα νέα μου

Ακόμη και με δραχμή θα έχουμε μνημόνιο - Capital.gr

Ακόμη και με δραχμή θα έχουμε μνημόνιο - Capital.gr

Συνέντευξη του Βουλευτή Α΄ Αθηνών Νέας Δημοκρατίαςκ. Νότη Μηταράκη, στο Capital.gr με το δημοσιογράφο κ. Δημητρέλη.

Την πάση θυσία παραμονή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζει ο βουλευτής Α΄ Αθήνας και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης στη συνέντευξη που έδωσε στο CapitalTV και τον Σπύρο Δημητρέλη. Υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης πρέπει να γίνει τετραετές από διετές που είναι σήμερα καθώς και ότι θα πρέπει για φέτος να αυξηθούν τα ποσά των δόσεων του προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες του προϋπολογισμού. Για την ανάπτυξη ζητά ένα μείγμα πολιτικής σταθερότητας, μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, σταθερότητας στο φορολογικό σύστημα, ρευστότητας στην οικονομία και πραγματοποίησης μεγάλων δημοσίων έργων.

Ειδικότερα αναφέρει:

Μνημόνιο

Η δημοσιονομική σταθεροποίηση θα πρέπει να γίνει σε τέσσερα αντί για δυο χρόνια καθώς η οικονομία δεν αντέχει πλέον άλλα μέτρα. “Πρέπει από τη διετή περίοδο προσαρμογής, να πάμε σε μια τετραετή με αλλαγές και στους αριθμητικούς στόχους”, λέει χαρακτηριστικά.. “Η φοροδοτική ικανότητα της επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι πλέον μηδενική. Χρειαζόμαστε αυτό το πρόγραμμα με κάποιες αλλαγές. Αν δεν κλείσουμε το παραγωγικό κενό θα βρεθούμε πάλι σε αδιέξοδο”.

Ανάπτυξη

“Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Η εποχή του κρατισμού τελείωσε. Απαιτείται πολιτική σταθερότητα, σταθερότητα φορολογικού συστήματος με μείωση συντελεστών για τις επιχειρήσεις, η ρευστότητα στην οικονομία”

Για την έξοδο από το ευρώ

“Ακόμη και στη δραχμή θα έχουμε μνημόνιο με διαλυμένη οικονομία. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση θα πάμε αναγκαστικά σε εθνικό νόμισμα, είτε προσωρινά, είτε μόνιμα”

Για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

“Είναι περιοχές με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή ειδικά φορολογικά και ρυθμιστικά κίνητρα. Είμαστε ήδη μια ανταγωνιστική χώρα όσον αφορά στα εργασιακά”.

Για τα εργασιακά

Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων το πάγωμα των εργασιακών ρυθμίσεων του μνημονίου μετά από ουσιαστικό διάλογο.

Τι προσδοκά από τις εκλογές

“Περιμένουμε μια ξεκάθαρη εντολή για την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας”.

Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ

Κοινωνικός φιλελευθερισμός. Ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση