Τα νέα μου

Συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων XINHUA

Συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων XINHUA

Στις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και στη δυναμική της συνεργασίας των δύο χωρών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα.

Επισημαίνοντας ότι η επίσκεψή του στην Κίνα «επιβεβαίωσε την ύπαρξη ευκαιριών και την επιθυμία κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και των δύο Κυβερνήσεων να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες», ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε σε συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα οποία προσελκύουν Κινέζους επενδυτές: η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, που εξασφαλίζει η ιδιότητα της Ελλάδας ως μέλους της Ε.Ε., η γεωγραφική θέση της χώρας, η οποία την καθιστά «πύλη» προς την Ευρώπη από την Ανατολή και παρέχει τη δυνατότητα στην Κίνα να εισέλθει σε μία μεγάλη αγορά μέσω της Ελλάδας, οι δυνατότητες επενδύσεων, τις οποίες διαμορφώνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, κάλεσε Κινέζους επενδυτές να συμμετέχουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και διατύπωσε την άποψη ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα αυξήσει περισσότερο την αποτελεσματικότητα, θα οδηγήσει σε νέες επενδύσεις, και θα είναι επωφελής για την ελληνική Οικονομία. Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός χαρακτήρισε την Κίνα «φίλη χώρα» και «κορυφαίο εταίρο στον τομέα των επενδύσεων, σε δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα», προέτρεψε τους Κινέζους επιχειρηματίες και τους Κινέζους επισκέπτες της Ελλάδας να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, που προσφέρει η χώρα, και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δυνατότητα επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας, καθώς και εισαγωγής ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στην Κίνα.

Πηγή

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση