Τα νέα μου

Γιατί δε διαφωνώ με … το ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δε διαφωνώ με … το ΣΥΡΙΖΑ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σε άρθρο του στο Capital.gr δηλώνει ότι για να διαφωνήσεις και μάλιστα σε ζητήματα που απαιτούν οικονομική ανάλυση και σαφείς θέσεις, χρειάζονται δύο, τουλάχιστον, βασικές προϋποθέσεις.

Πρώτη προϋπόθεση είναι να θέλει ο άλλος να μπει στην συζήτηση. Αυτό όμως είναι μάλλον υπερβολική απαίτηση για την κουλτούρα διαμαρτυρίας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο DNA του. Κι αν ακόμη δεχτούμε ότι αυτή η άρνηση διαλόγου στο εσωτερικό της χώρας είναι ούτως ή άλλως γνώρισμα του πολιτικού μας συστήματος, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ελαφρυντικά για τη στάση απέναντι στη συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Συζήτηση από την οποία  ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη, χωρίς καν να έχουμε εκλογικό αποτέλεσμα, κρατάει  απομονωμένη την Ελλάδα. Με τις πρόωρες εκλογές που προκάλεσε, με την ανασφάλεια που μοιράζει για την ανανέωση τον Φεβρουάριο του ειδικού προγράμματος στο οποίο βρίσκεται η χώρα, κατάφερε να μην είμαστε στη σωστή θέση, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει για την αγορά ομολόγων των κρατών - μελών, ώστε να χρηματοδοτηθούν με αυτόν τον τρόπο τα κράτη.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι ο άλλος έχει θέσεις, διατυπωμένες με καθαρότητα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες θέσεις δεν διαθέτει. Κι ακόμη κι αν δεχτούμε ότι το άθροισμα των συνιστωσών, με την συγκολλητική ουσία της εξουσίας, μπορούν να αποτελέσουν ένα κόμμα, το ίδιο δεν ισχύει για το άθροισμα των απόψεων που εκφράζουν τα στελέχη του, οι οποίες δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόταση οικονομικής πολιτικής. Ακόμη κι όταν η μοναδική κοινή επωδός στο ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά;» είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο εκτός από απολύτως ανεδαφικό σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή του είναι και λάθος σε ό,τι αφορά τη λογική του. Ακόμη κι αν μπορούσαμε να «κόψουμε» ευρώ κατά την μέθοδο της κας. Μακρή για να το χρηματοδοτήσουμε, θα τα βλέπαμε να γίνονται κουρελόχαρτα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας παρασοβιετικού τύπου, η οποία προβλέπεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει τον κρατισμό του. Άρα, πέραν του ότι δεν υπάρχει plan b, αν φτάσουμε κοντά σε χρηματοπιστωτικό γεγονός, δεν υπάρχει καν plan a για να κινηθεί η χώρα.

Κατόπιν αυτών δεν μπορώ να διαφωνήσω με την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή δεν υπάρχει. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι θα σημάνει για τη χώρα αν την Κυριακή δείξουμε ανοχή, ή από κόπωση και πικρία κάνουμε πως «συμφωνούμε» σε αυτό το επικίνδυνα ανύπαρκτο σχέδιο.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση