Τα νέα μου

Ιστορικά ήταν πράγματι «γενναιόδωρο» το ασφαλιστικό σύστημα

Ιστορικά ήταν πράγματι «γενναιόδωρο» το ασφαλιστικό σύστημα

«Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα ιστορικά ήταν πράγματι ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM» και παρατήρησε πως ενώ το 2014 ήταν βιώσιμο, η κυβέρνηση Τσίπρα προκάλεσε νέο μεγάλο δημοσιονομικό αδιέξοδο που θα οδηγήσει στη μείωση των συντάξεων.

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας περί «γενναιοδωρίας» του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι η αναφορά του κ. Στουρνάρα είχε να κάνει με το παρελθόν και σημείωσε:

«Ήμουν στην ομιλία του κ. Στουρνάρα και την άκουσα όλη. Το σχόλιο του κ. Στουρνάρα αναφερόταν στην περίοδο προ κρίσης, στην ιστορική διαδρομή του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος που η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε επιλέξει ως χώρα -καλώς η κακώς, αυτό είναι θέμα ιστορικής ανάλυσης- πράγματι να επενδύουμε ένα σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ, το 8% του ελληνικού πλούτου για την τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση