Τα νέα μου

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία τoυ ΕΠΑΛ Καρδαμύλων

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία όλων των ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Ράδιο Αλήθεια.

«Για πρώτη φορά εγκρίθηκαν 10 από τα 11 ολιγομελή τμήματα άμεσα και πολύ νωρίς. Αυτό είναι το θετικό μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση, πολύ νωρίς, πριν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία. Σε ό,τι αφορά το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, εκεί υπήρχε ένας μαθητής στη Β΄ Λυκείου που μετακινείται από τη δημοτική κοινότητα Ομηρούπολης στα Καρδάμυλα. Επειδή προτεραιότητά μας πρέπει να είναι το καλό του μαθητή, τέθηκε από τους εκπαιδευτικούς το ερώτημα αν είναι καλύτερο για τον μαθητή να είναι μόνος του σε ένα τμήμα στα Καρδάμυλα ή να είναι με άλλους 15 συμμαθητές στο αντίστοιχο τμήμα που λειτουργεί επίσης σε ίση απόσταση από το σπίτι του. Να διευκρινίσω ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα να κλείσει το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων ή να καταργηθεί η ειδικότητα. Το μόνο θέμα που τέθηκε είναι να μην λειτουργήσει φέτος η Β΄ Λυκείου της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Έπειτα από μια αξιόλογη προσπάθεια της κοινωνίας των Καρδαμύλων βρέθηκαν επιπλέον μαθητές για το τμήμα -που μάλιστα διαμένουν στην περιοχή των Καρδαμύλων- και αυτό νομίζω ότι επέτρεψε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να κάνει θετική εισήγηση. Θέλω να πιστεύω ότι και το υπουργείο Παιδείας, με το οποίο επικοινώνησα ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, θα αποδεχθεί τη λειτουργία του τμήματος, αφού πλέον έχει ενισχυθεί με περισσότερους μαθητές και δημιουργείται σωστό εκπαιδευτικό κλίμα» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου.

«Άτυπη τετραμελής συντονιστική ομάδα»

Ο κ. Μηταράκης προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας για σύσταση άτυπης τετραμελούς συντονιστικής ομάδας, με τη συμμετοχή του ίδιου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημάρχου Χίου και του αντιπεριφερειάρχη Χίου και με στόχο την ολοκλήρωση όλων των βασικών έργων για το νησί εντός της τετραετίας. «Όπως έχω δεσμευτεί προεκλογικά, εντός του μήνα θα τους καλέσω, για να ξεκινήσουμε αυτή την ομάδα των «4» ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί στην υλοποίηση των βασικών έργων για το νησί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους εντός της τετραετίας», δήλωσε.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι στις πρώτες προτεραιότητές του βρίσκονται το αεροδρόμιο, το έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, το Δικαστικό Μέγαρο και το θέμα της ΒΙΑΛ. «Για όλα τα θέματα της Χίου έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση με τους συναδέλφους υπουργούς που έχουν την αρμοδιότητα», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της ΒΙΑΛ, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η θέση του για το κλείσιμό της δομής παραμένει ίδια, όπως και προεκλογικά. «Έχω ξεκινήσει διάφορες συναντήσεις για το θέμα. Η λειτουργία της ΒΙΑΛ ως ανοιχτό κέντρο και η λειτουργία της στο μέσο μια αστικής περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει επιβαρύνει τα Καμπόχωρα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» σημείωσε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση