Τα νέα μου

Τα αντίμετρα είναι παραμύθι – τα μέτρα είναι η σκληρή πραγματικότητα…

Τα αντίμετρα είναι παραμύθι – τα μέτρα είναι η σκληρή πραγματικότητα…

«Τα αντίμετρα είναι ένα παραμύθι, μια επικοινωνιακή απάτη, ενώ τα μέτρα είναι μια σκληρή πραγματικότητα που χτυπάει τις τσέπες μας από φέτος», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, στον Flash 96 και στον Δημήτρη Μηλάκα.

Τόνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν παίρνονται για να γίνουν τα οικονομικά της χώρας καλύτερα, αλλά για να κλείσει η δημοσιονομική τρύπα, ύψους 29 δις, που δημιουργήθηκε από την αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά

«Έρχεται η κυβέρνηση και υπογράφει ένα τέταρτο μνημόνιο. Ο βασικός λόγος είναι ότι σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία είχαν αποδεχθεί οι θεσμοί το 2014, λόγω της επιστροφής στην ύφεση το 2015, η Ελλάδα έχασε σε βάθος 4ετίας ΣΥΡΙΖΑ γύρω στα 29 δισεκατομμύρια ευρώ παραγωγή νέου πλούτου λόγω αυτής της ύφεσης. Αυτά τα 29 δις χαμένου πλούτου δημιουργήσανε μια δημοσιονομική τρύπα γύρω στα 14 δισεκατομμύρια, και αυτός είναι ο λογαριασμός του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου.

Δεν παίρνουμε αυτά τα μέτρα σήμερα (αν μου επιτρέπετε, εντός εισαγωγικών) για να γίνουν τα οικονομικά της χώρας καλύτερα, για να γίνουμε μια καλύτερη χώρα. Παίρνουμε αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία οδηγούν σε μείωση των συντάξεων κατά 18%, δηλαδή απώλεια δύο συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή απώλεια μίας σύνταξης κι ενός μισθού, για να καλύψουμε την τρύπα που δημιουργήθηκε από την αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αντίμετρα είναι ένα παραμύθι, είναι μια επικοινωνιακή απάτη. Ενώ τα μέτρα είναι μια σκληρή πραγματικότητα που χτυπάει τις τσέπες μας από φέτος.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση