Τα νέα μου

Μηταράκης στο Ραδιόφωνο 24/7: Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση

Μηταράκης στο Ραδιόφωνο 24/7: Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων". Τι είπε για το χρέος, τις ιδιωτικοποιήσεις και την υπόθεση Σαββίδη. Ακούστε στο 1:22:25.

Για λανθασμένη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων" με τον Κώστα Αρβανίτη.

"Η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει το ΔΝΤ εκτός προγράμματος. Βρεθήκαμε να ψηφίζουμε το τέλος του μνημονίου και βρίσκεται η κυβέρνηση σε ένα αδιέξοδο δίχως στρατηγική", είπε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε:

"Κανένα επίπεδο χρέους δεν είναι βιώσιμο σε μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση. Η προηγούμενη κυβέρνηση εμμέσως παραδεχόταν ότι χρειάζεται να γίνουν ενέργειες για να μειωθεί το χρέος. Το 1980 ως προς το ΑΕΠ ήταν πολύ χαμηλό γύρω στο 40%. Από τότε έμεινε σταθερό. Όσο αναπτυσσόταν η ελληνική οικονομία το χρέος κατά κανόνα ανέβαινε στο ίδιο επίπεδο με την οικονομία. Είχαμε μια εκτεταμένη φοροδιαφυγή όχι μόνο μιας ομάδας πληθυσμού, είχαμε δαπάνες συνταξιοδοτικού λόγω δημογραφικού".

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιησεων που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί στην πράξη.

"Το Ελληνικό δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε σε θέση ακόμα και το δασαρχείο να δει τη μεγάλη εικόνα. Δεν κατακρίνω δημόσιο λειτουργό", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Σαββίδη, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι την προηγούμενη περίοδο υπήρχε μια εξεταστική για τη διαπλοκή. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι αδειοδοτήσεις του Πήγασου.

"Πιθανότατα να έχουν ευθύνες οι τραπεζίτες και γι αυτό πρέπει να ερευνηθεί. Εδώ υπάρχουν ανοίγματα του Πήγασου που πρέπει να ερευνηθούν. Πριν από λίγο καιρό ήρθε η ελληνική βουλή και χάρισε στον Σαββίδη εκατομμύρια. Έρχεται το δημόσιο και χαρίζει 38 εκατομμύρια, την ώρα που ο ίδιος ο επιχειρηματίας κάνει σχόλια και βρίσκεται στο mega. Όταν όμως έχει πάρει 38 εκ και βγαίνει την επόμενη μέρα στα ραδιοφωνα και στις τηλεοράσεις είναι τουλάχιστον ύποπτο", κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση