Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης στον Flash 96: «Δεν έχει σχέδιο η κυβέρνηση – Σε πλήρες αδιέξοδο η χώρα…»

Ν. Μηταράκης στον Flash 96: «Δεν έχει σχέδιο η κυβέρνηση – Σε πλήρες αδιέξοδο η χώρα…»

«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε πλήρες αδιέξοδο: η κυβέρνηση, με την επιλογή της να χαρακτηρίσει «μη βιώσιμο» το χρέος, έκλεισε την πόρτα στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, και η ΕΚΤ δεν μας βάζει στην ποσοτική χαλάρωση», τόνισε στον Flash 96 και στον Πάνο Κολιοπάνο, ο τομεάρχης κοινωνικής ασφάλισης της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν έχει σχέδιο και υπέγραψε δυο μνημόνια με την ψευδαίσθηση ότι θα διευθετούσε το χρέος.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση και εύκολη πρόταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναλυτικά

«Επέλεξε η κυβέρνηση – και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και είναι η βάση του στρατηγικού αδιεξόδου – να πει από την πρώτη στιγμή ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ανεξαρτήτως αν είχε δίκιο ή άδικο, συνέβησαν δύο πράγματα: πρώτον, το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, και δεύτερον, η ΕΚΤ δεν μπορεί να μας βάλει στην ποσοτική χαλάρωση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο, από την πρώτη μέρα δεν είχε κανένα σχέδιο. Οδηγήθηκε σε δύο μνημόνια με την ψευδαίσθηση ότι θα βρούνε λύση για το χρέος. Δεν μπορούν -το πιο σημαντικό- να φέρουν τη χώρα σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Αναλάβανε την εξουσία σε μια εποχή που η χώρα είχε θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014, και το ’15 και το ’16, και ίσως και το ’17, επιστρέψανε τη χώρα σε ύφεση. Μια χώρα σε ύφεση δεν είναι σε θέση αξιόπιστα να αντιπαραθέσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης του χρέους. Δυστυχώς αυτό το αδιέξοδο είναι πολύ βαθύ, δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν υπάρχει η εύκολη πρόταση που μπορεί αύριο κάποιος να πει. Αλλά αν η χώρα δεν αναπτύξει αξιοπιστία, δεν ενισχύσει τη ρευστότητα, δεν προσελκύσει επενδύσεις, δεν κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, θα μείνουμε σε αυτό το αδιέξοδο και θα συζητάμε σε 10-12 μήνες για το 5ο μνημόνιο. Γιατί κανείς πλέον δεν πιστεύει, σοβαρός αναλυτής, ότι η Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες και κυρίως μετά το χθεσινό αποτέλεσμα του Eurogroup, μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδο, δεν υπάρχει λύση για τις επόμενες βδομάδες και μήνες, υπό αυτές τις διεθνείς συνθήκες και υπό αυτές τις εσωτερικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή η χώρα, δυστυχώς, δεν έχει λύση με αυτή την κυβέρνηση στα αδιέξοδα που η ίδια μπήκε.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση