Τα νέα μου

Στη δικογραφία δεν αναφέρονται συγκεκριμένες πράξεις απιστίας πολιτικών

Στη δικογραφία δεν αναφέρονται συγκεκριμένες πράξεις απιστίας πολιτικών

Στη δικογραφία δεν αναφέρονται συγκεκριμένες πράξεις των πολιτικών οι οποίες συνιστούν απιστία" δήλωσε για την υπόθεση Novartis ο βουλευτής της ΝΔ, αν. τομεάρχης εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης της ΝΔ, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε: "το ερώτημα εδώ είναι αν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό στοιχείο, το οποίο όμως δεν φαίνεται να υπάρχει στη δικογραφία. Δεν υπάρχουν κάποιοι λογαριασμοί, δεν υπάρχουν έγγραφα, δεν υπάρχουν αποδείξεις γι αυτά τα χρήματα".

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη γνώση που έχουν επί του θέματος οι υπουργοί της κυβέρνησης, ζήτησε να δοθεί η δικογραφία στα κόμματα ενώ έκανε λόγο για "περίεργες συμπτώσεις"αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και την εμφάνιση προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση είπε ότι "όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από καταγγελία της κυβέρνησης Σαμαρά διά του τότε αν υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά, ο οποίος ξεσήκωσε και ξεκίνησε και το θέμα της Novartis" ενώ σχολίασε: "υπάρχει η έντονη φημολογία ή και γνώση ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ξοδεύαν πάρα πολλά λεφτά σε γιατρούς γιατί ο γιατρός τελικά είναι αυτός που συνταγογραφεί και υπήρχε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που μου έλεγε πρόσφατα ότι και ο ίδιος είχε πάρει λεφτά από τη Novartis. Ήταν τότε η πρακτική. Νόμιμη, παράνομη,θα κριθεί από τη δικαιοσύνη". Κληθείς να κατονομάσει ποιος είναι αυτός ο βουλευτής, απάντησε: "να σας πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι το όνομά του. Μου το είπε στη Βουλή ότι τότε πληρωνόντουσαν όλοι οι γιατροί από τη Novartis και μου το είπε για να μου καταγγείλλει, στη συζήτηση που κάναμε, αυτό το πλέγμα που υπήρχε".

Σε ερώτηση για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας και την εξέταση του Άδωνη Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Μηταράκης απάντησε: "αποδείχτηκε περίτρανα χθες ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις 23 τοποθετήσεις που τον κατηγορεί ο κ. Πολάκης. Αντίθετα ο κ. Γεωργιάδης συγκεκριμένα κατήγγειλε για πλαστογραφία το έγγραφο και κατονόμασε ποιος έχει κάνει την πλαστογραφία. Εμείς ζητήσαμε να γίνει γραφολογική εξέταση που θα αποδείκνυε αν είχε δίκιο ή άδικο. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε άδικο ο κ. Γεωργιάδης δεν θα ήταν καλό και η πλειοψηφία της Βουλής δεν το δέχτηκε".

*Τη συνέντευξη πήραν ο Κωστής Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση