Τα νέα μου

Η Χίος θέλει Αεροδρόμιο και όχι Μνημόνιο

Η Χίος θέλει Αεροδρόμιο και όχι Μνημόνιο

Βασικά σημεία συνέντευξης Ν. Μηταράκη στο Ράδιο Αλήθεια.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Θλιβερή η πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών επιβεβαιώνοντας ότι πέρασαν 3,5 χρόνια χαμένα, χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο. Η Χίος θέλει Αεροδρόμιο και όχι Μνημόνιο.

Θυμίζω ότι από το Δεκέμβριο του 2014 είχαμε ολοκληρώσει την παράδοση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και είχε προετοιμαστεί το έργο της περίφραξης.

Οι τελικές Μελέτες για την νέα παραλιακή και για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης δεν έχουν ξεκινήσει, από του χρόνου και βλέπουμε. Κυρίως, συγκεκριμένη χρηματοδότηση για τα έργα αυτά δεν έχει εξασφαλιστεί.

Κάποια πρόοδος υπήρξε πρόσφατα χάρη στις παρεμβάσεις του κ. Γ. Ξενάκη, με ξένισε η απουσία των Αντιπεριφερειαρχών από την σύσκεψη.

Στη σύσκεψη τόνισα πρώτον την ανάγκη διαχωρισμού των έργων – και ας χρειαστεί για κάποιο διάστημα να κλείσει η Λεωφ. Ενώσεως - και δεύτερον την ανάγκη ανακαίνισης και επέκτασης του υπάρχοντος κτηρίου.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο κ. Βίτσας συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του, εγκλωβίζοντας στα νησιά μας τους μετανάστες, αγνοώντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και αύριο νομοθετούν την παράκαμψή της.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Σήμερα, στις 18:30 στη Βουλή, θα συζητηθεί Επερώτησή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει βγει η σχετική ΚΥΑ παρά τις τόσες διαβεβαιώσεις που έχουμε κατά καιρούς ακούσει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Εύχομαι περαστικά στον Σταύρο Μιχαηλίδη. Είναι επικίνδυνη η διασταύρωση στο Νεοχώρι, θα πρέπει να εξετάσουμε την λύση των κυκλικών κόμβων.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση