Τα νέα μου

Στη βία δεν υπάρχουν εξαιρέσεις

Στη βία δεν υπάρχουν εξαιρέσεις

"Πρέπει πλέον να αποφασίσουμε ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, η βία είναι βία και κάθε μορφή βίας απαγορεύεται", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για την πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της επίθεσης, που δέχθηκε το Σάββατο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Είμαστε ένα Δυτικό κράτος δικαίου και χρειάζεται η αστυνομία να είναι αυστηρότερη με όποιον σε οποιονδήποτε τρόπο προσπαθεί και παρεκτρέπεται: Στις γειτονιές της Αθήνας, μέσα στα πανεπιστήμια, στα δημόσια κτίρια, εναντίον του Δημάρχου Τήνου --πριν από λίγες ημέρες, όλα αυτά είναι καταδικαστέα και η ΝΔ σύσσωμη, χωρίς καμία εξαίρεση, τα καταδικάζει", είπε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: "Είναι απολύτως καταδικαστέα οποιαδήποτε ενέργεια, όπου με οποιονδήποτε τρόπο υπάρχει βία εις βάρος οποιουδήποτε, ακόμη περισσότερο εκλεγμένου, αιρετού, άρχοντα μιας πόλης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε ζήσει αρκετά τέτοια φαινόμενα και πρέπει όλοι να τα καταδικάσουμε χωρίς 'ναι, μεν, αλλά'".

"Την περίοδο 2012-2015", υπενθύμισε ο βουλευτής, "στην κυβέρνηση Σαμαρά είχαμε βιώσει αρκετή πίεση, δυστυχώς πολλοί από εμάς ούτε καν μπορούσαμε να βγούμε από τα γραφεία ή από τα σπίτια μας και πηγαίναμε μόνο με το αυτοκίνητο, λόγω του κλίματος που είχε τότε δημιουργηθεί και είχαμε αρκετά φαινόμενα επιθέσεων και εις βάρος του κ. Χατζηδάκη και του κ. Κουμουτσάκου και άλλων στελεχών, αλλά γενικότερα υπήρχε ένα κλίμα τότε, περί γερμανοτσολιάδων, μιλάγανε για κρεμάλες στο Σύνταγμα, υπήρχε το κίνημα της Πλατείας, τότε που είχαν βγει στους δρόμους και βρίζανε τη Βουλή σύσσωμη". Παρατήρησε, δε, πως "τα φαινόμενα της περιόδου 2010-15 στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην τότε ήσσονα και μετά αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία στήριξε -όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες- τη ρητορική μίσους εις βάρος όσων τότε είχαν αναλάβει τα δύσκολα βάρη της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά όταν η πλατεία μετά διορίστηκε βέβαια και όλοι έγιναν μετακλητοί σταμάτησαν να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα". Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως "είναι πολύ μεγάλο λάθος η δήλωση του πρωθυπουργού χθες, που αντί να αναλογιστεί και τη δικιά του ευθύνη που έχει ως παράταξη στο θέμα της βίας, να προσπαθεί να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια χωρίς ουσία, γιατί η θέση της ΝΔ είναι συνολική και δεδομένη".

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση