Τα νέα μου

Μηταράκης στον Realfm 97,8: Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον τετάρτου μνημονίου

Μηταράκης στον Realfm 97,8: Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον τετάρτου μνημονίου

"Σίγουρα οτιδήποτε γίνεται είναι καλό, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που πετύχαμε δεν είχε καμία σχέση με τους στόχους που η ίδια η κυβέρνηση είχε πει. Έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς το ΔΝΤ πλέον, που επισήμως αποχωρεί, και ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον τετάρτου μνημονίου" δήλωσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

"Τι είναι ένα μνημόνιο για να καταλάβει ο κόσμος, είναι ένα νομικό σύστημα στο οποίο υπάρχουν στόχοι, μέτρα, επιτήρηση και χρηματοδότηση. Οι στόχοι παραμένουν, τα μέτρα παραμένουν, στην τσέπη είναι νέα μέτρα, ο κόσμος από 1-1-2019 θα δει τις συντάξεις να μειώνονται, θα δει το αφορολόγητο, η επιτήρηση παραμένει και ενισχύεται. Τι χάνεται; Η χρηματοδότηση. Γιατί αυτό δεν είναι ένα καθεστώς μνημονίου;" τόνισε.

"Θετικό ότι βγαίνει η Ελλάδα από το πρόγραμμα, ήταν κοινός στόχος, αλλά δεν βγαίνει πανηγυρικά, όπως νόμιζε η κυβέρνηση" συμπλήρωσε.

"Το ερώτημα για τις επόμενες εκλογές για το θέμα της οικονομίας, είναι ποια κυβέρνηση πιστεύει ο κόσμος ότι έχει τις πολιτικές και όχι τις ιδεοληψίες που χρειάζονται, για να πετύχουμε τον δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να μη βρεθούμε σε αδιέξοδο ξανά. Δεν είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα σε οποιοδήποτε διεθνές περιβάλλον έχει βγει από τα δύσκολα, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό" ανέφερε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

October 18, 2021
October 11, 2021
October 11, 2021
October 08, 2021
October 08, 2021

Αναζήτηση