Τα νέα μου

Μηταράκης στο «Ακραίως»: Πληρώνουμε την πολιτική των ανοικτών συνόρων του κ. Τσίπρα

Μηταράκης στο «Ακραίως»: Πληρώνουμε την πολιτική των ανοικτών συνόρων του κ. Τσίπρα

Το προβληματισμό για τις αποφάσεις Συνόδου για το προσφυγικό και την επιστροφή μεταναστών στην Ελλάδα εξέφρασε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Πληρώνουμε την πολιτική των ανοικτών συνόρων, που ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας υποχωρεί και παίρνει πίσω τους μετανάστες. Τρία χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να οργανώσει την υπηρεσία ασύλου. Δεν έχει καταφέρει ούτε καν να τη στεγάσει, είναι εγκαταστημένη σε κοντέινερ μέσα στις δομές. Και δεν προχωρούν οι επιστροφές στην Τουρκία. Όταν ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και με τον έναν ή άλλο τρόπο θα μείνουν, δεν αποθαρρύνονται».

Επίσης τόνισε ότι η γραμμή της ΝΔ είναι ότι: «Πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα ασύλου να επιστρέφουν οι μετανάστες άμεσα στην Τουρκία, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι αν δεν δικαιούνται άσυλο σε 2-3 εβδομάδες θα επιστρέφουν στη γειτονική χώρα. Αυτό λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι να λειτουργήσει άμεσα η υπηρεσία ασύλου και τα κλειστά κέντρα, και επιπλέον να ενισχυθεί η προστασία των θαλασσίων συνόρων».

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής της ΝΔ για τα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες, αφού εκεί προσανατολίζεται και η σημερινή κυβέρνηση. «Όταν κάποιος μπαίνει στη χώρα μέχρι να δούμε τι δικαιούται και ποιος είναι, δεν πρέπει να είναι σε κλειστό χώρο; Επιστρέφουμε στην πολιτική του 2014, με πολλά λάθη που έγιναν».

"Πλήττεται ο τουρισμός στα νησιά, αφού η Τουρκία έχει μονοψήφιο ΦΠΑ"

Ως βουλευτής Χίου αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΦΠΑ από αύριο στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. «Ανεβαίνει το κόστος ζωής κατά 7% στα νησιά με την αύξηση του ΦΠΑ. Για κάθε 100 ευρώ θα πρέπει ο κάθε πολίτης να πληρώνει 7% παραπάνω. Αυξάνονται όλα, από τη βενζίνη μέχρι το φαγητό».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι πλήττεται ο τουρισμός, αφού η Τουρκία έχει μονοψήφιο ΦΠΑ. «Ο νησιώτης περιμένει να ζήσει από τον τουρισμό. Όμως το ξενοδοχείο και η σίτιση έγιναν ακριβότερα από σήμερα, σε σχέση με την Τουρκία που είναι απέναντι και έχει μονοψήφιο αριθμό φορολογίας».

Τέλος για το ισοδύναμο των μεταφορών που ψήφισε η κυβέρνηση, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι έχει αδυναμίες, γιατί όπως εξήγησε: «Αλυσίδες με έδρα στην Αθήνα δεν δικαιούνται το ισοδύναμο με τα μεταφορικά».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση