Τα νέα μου

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 με τον Παύλο Τσίμα

Στην χώρα μας έχουμε 100.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία Ασύλου για έκδοση και ανανέωση ταυτοτήτων, για μεταβολές ατομικών στοιχείων, συνεντεύξεις μέχρι να πάρουν την τελική απόφαση ασύλου, είτε αρνητική είτε θετική.

Έχουμε δώσει παράταση στην ισχύ σε δελτία τα οποία έχουν λήξει και σήμερα θα δώσουμε νέα παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κατά συνέπεια, όλες οι ανανεώσεις ταυτοτήτων που γίνονται, θα καταργηθούν για τους επόμενους τρεις μήνες. Ενεργοποιούμε την πύλη ψηφιακών υπηρεσιών.

Ευελπιστώ ότι εντός της ημέρας θα λειτουργεί και θα μας δώσει δύο σημαντικές δυνατότητες. Πρώτον όλες οι διοικητικές μεταβολές θα περάσουν στην ψηφιακή εποχή και δεύτερον εκκρεμούν 27.000 καταγραφές ερωτηματολογίων από αιτούντες άσυλο. Με τις νέες οδηγίες που μας έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω κορονοϊού, μας επιτρέπει πλέον να το κάνουμε και ηλεκτρονικά. Αυτό θα ενεργοποιηθεί σήμερα. Άρα, αυτοί οι 27.000 αιτούντες άσυλο που θα έπρεπε να πάνε στην υπηρεσία για να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, θα μπορούν να το κάνουν ψηφιακά.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση