Τα νέα μου

Η αέναη σκανδαλολογία ευτελίζει τη δημοκρατία

Η αέναη σκανδαλολογία ευτελίζει τη δημοκρατία

«Η αέναη σκανδαλολογία ευτελίζει την δημοκρατία. Ακούμε κάθε βδομάδα και κάτι καινούριο και κάποιον καινούριο για θέματα, τα οποία ουσιαστικά έχουν ήδη κριθεί και έχουν ήδη λήξει», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκηςστον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την υπόθεση Φλώρου και δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που εμπλέκει δικηγόρο -συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ.

«Η υπόθεση Φλώρου έχει δικαστεί, όσοι ήταν εμπλεκόμενοι έχουν δικαστεί, είναι μία υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου και έχει τελειώσει. Ο εν λόγω συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πράγματι -από ό,τι διαβάσαμε και δεν το αρνείται ο ίδιος- ήταν ένα από τα 10 δικηγορικά γραφεία, που απασχολούσε μία καθόλα νόμιμη εταιρεία, πριν αποκαλυφθεί η απάτη.

Ο συγκεκριμένος συνεργάτης του προέδρου δεν είναι κάτι που αποκάλυψε η εφημερίδα, ήταν η κατάθεση του ιδίου ως μάρτυρα κατηγορίας στον ανακριτή, η οποία είναι γνωστή», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

«Η κυβέρνηση», προέβλεψε ο βουλευτής, «ενόψει των εκλογών που τους επόμενους μήνες είναι μπροστά μας, θα προσπαθήσει επειδή δεν μπορεί να επιδείξει ουσιαστικό έργο, ούτε στην οικονομία, ούτε σε άλλους βασικούς τομείς, της ελληνικής θεσμικής τάξης, θα αναγκαστεί να βρει θέματα να σηκώσει [...] ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια, για να ξεχάσει ο κόσμος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για ότι καθυστερήσαμε τρία χρόνια να βγούμε από το πρόγραμμα και δεν βγήκαμε και καθαρά».

«Η κυβέρνηση που κυβερνά αυτή την ώρα τον τόπο μας πήγε πάρα πολλά χρόνια πίσω και δεν μιλάω μόνο στην οικονομία, μιλάω και στη θεσμική λειτουργία του κράτους. Αυτό το περιβάλλον το οποίο δημιουργεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση -και με τα δημοσιεύματα- είναι απολύτως καταδικαστέο, δεν κάνει καλό στη δημοκρατία, σε έναν λαό ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια εντονότατα από μια δεδομένη οικονομική κρίση. Χρειάζεται μία άλλη ρητορική και ένα άλλο κλίμα για το καλό αυτού του τόπου και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Είμαστε ένα κόμμα της κεντροδεξιάς, οι συνεργασίες είναι προς το κέντρο και τις παρυφές της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, εκεί είναι ο χώρος που υπάρχει».

Κληθείς να σχολιάσει τη διεύρυνση συλλογικών συμβάσεων εργασίας ανέφερε: «Είμαι θετικός και πιστεύω στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες στηρίζουν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Η ελληνική οικονομία διέρχεται μία δύσκολη εποχή και χρειάζεται να υπάρχει συνεννόηση για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και οι συλλογικές συμβάσεις παίζουν έναν θετικό ρόλο [...] Χρειαζόμαστε καλές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να επέλθει και ισορροπία στην αγορά εργασίας, γιατί τότε και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα αποκτήσουν ένα πιο ουσιαστικό νόημα».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση