Τα νέα μου

Η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία δεν εφαρμόστηκε ποτέ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληπτικούς λόγους

Ο Νότης Μηταράκης Υποψήφιος Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4» και μίλησε για μείζονος σημασίας ζητήματα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική συζήτηση, όπως εκείνο του μεταναστευτικού και της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων ο Νότης Μηταράκης ξεκίνησε δηλώνοντας σχετικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού:

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει την κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την χώρα. Η Ελλάδα αντιθέτως είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια για καθαρά ιδεολογικούς και ιδεοληπτικούς λόγους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτό τον δρόμο. Η Συμφωνία με την Τουρκία λέει πως όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα επαναπροωθούνται νομίμως στην Τουρκία. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα αίτημά της που να έχει απορριφθεί από την Τουρκία. Χρειάζεται μια συνολική πολιτική, που θα διασφαλίζει τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, άμεσο διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, κλειστά κέντρα μέχρι την εξέταση και την έκδοση των αποφάσεων ασύλου, γρήγορη διαδικασία ασύλου, ενώ το πιο σημαντικό, σε όσους δεν δικαιούνται τελικά διεθνούς προστασίας, εφαρμογή της Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Σε επίπεδο υποδομών, ο βουλευτής Χίου εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να βελτιωθούν οι υπάρχουσες δομές. Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στοιχειώδεις, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν έρθει στη χώρα μας».

Κλείνοντας αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Νότης Μηταράκης ανέφερε:

«Η Ελλάδα από το 2015 και μετά δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τον δικό της στόχο ανάπτυξης, πέφτοντας έξω σε κάθε προγενέστερη πρόβλεψη. Έπεσε στην ύφεση το 2015 και το 2016, βιώσαμε μια αναιμική ανάπτυξη από το 2017 μέχρι και σήμερα, και για εμένα αυτό είναι το μεγάλο κρίσιμο ζητούμενο σχετικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση