Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης στο «Ακραίως»: Αυτή η κυβέρνηση φόρτωσε τους πολίτες με 29 νέους φόρους

Ν. Μηταράκης στο «Ακραίως»: Αυτή η κυβέρνηση φόρτωσε τους πολίτες με 29 νέους φόρους

«Ο κ. Τσίπρας στηρίζει την πολιτική του στην παλιά λογική, σε όλα τα κακά της μεταπολίτευσης, με διορισμούς στα δικά μας πρόσωπα κ.λ.π.».

Για επιστροφή σε πολιτικές με τα κακά της μεταπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Τσίπρας στηρίζει την πολιτική του στην παλιά λογική, σε όλα τα κακά της μεταπολίτευσης, με διορισμούς στα δικά μας πρόσωπα κ.λ.π. Η κατανάλωση στηρίζεται στην επιδοματική πολιτική, η οποία ήταν ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην κρίση» υποστήριξε ο κ. Μηταράκης.

«Αυτός ο προϋπολογισμός έχει αντίθετους στόχους από ότι θα έπρεπε. Στοχεύει σε ανάπτυξη για 2%, με πλεόνασμα που τείνει στο 4%. Ενώ έπρεπε να είχε στόχο 4% ανάπτυξη και 2% πλεόνασμα. Αυτή η κυβέρνηση φόρτωσε τους πολίτες με 29 νέους φόρους» σημείωσε ο κ. Μηταράκης και στάθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Η τετραετία τελειώνει πρέπει να την κρίνουμε από τα αποτελέσματα. Αποδείχθηκε ότι ούτε ριζοσπαστικό κόμμα ήταν, ούτε εναλλακτική πρόταση για την οικονομία είχε, ούτε καλός διαχειριστής του μνημονίου ήταν, γιατί αργήσαμε να βγούμε από αυτό και δεν είμαστε καν σε αγορές. Επιπλέον είχαμε τη χασούρα της δημόσιας περιουσίας που την παραδώσαμε στο Υπερταμείο για ένα αιώνα. Επίσης, η κυβέρνηση δεν επιτάχυνε το ρυθμό μείωση της ανεργίας. Είναι 3,5% περισσότερο, δηλαδή 150.000 θέσεις εργασίας λιγότερες, από τις προβλέψεις της Κομισιόν, αν δεν είχε γίνει η φαρσοκωμωδία του 2015 με τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

Σχολιάζοντας την παροχή του κοινωνικού μερίσματος, ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και επισήμανε ότι: «την πατρότητα του κοινωνικού μερίσματος την έχει ο κ. Σαμαράς. Και το παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας ως δική του πρόταση».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι: «Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η δημιουργία ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας, και αυτή η κυβέρνηση επενδύσεις δεν έχει φέρει. Το 2018 υπήρχε πρόβλεψη για αύξηση των επενδύσεων και τελικά ήταν μηδέν».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση