Τα νέα μου

Όταν πιστεύεις στις επενδύσεις, μπορείς να κάνεις τη διαφορά

O Nότης Μηταράκης Υπ. Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη στον Alpha 989 και στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη και μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος, λίγο μετά την παρουσίασή του από τον κ. Μητσοτάκη.

«Η δημιουργία καλύτερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας, η επίτευξη καλύτερων σχέσεων μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και κράτους, η στήριξη της παιδείας, της υγείας και των θεσμών, η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, συνιστούν τους βασικούς στόχους του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ζητήματα που δοκιμάστηκαν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», δήλωσε ξεκινώντας ο κ. Μηταράκης.

Στο ζήτημα της ανάγκης να στηριχθεί η ακίνητη περιουσία από την πολιτεία, δήλωσε πως:

«Χρειάζεται να στηρίξουμε γενικότερα την ακίνητη περιουσία, και με φορολογικά κίνητρα… Το θέμα όμως είναι να στηρίξουμε την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων πολιτών, με χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ για όλους. Είναι πολύ σημαντικό να είναι οριζόντια αυτή η μείωση, γιατί μόνο τότε- και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ- θα δώσουμε κίνητρο για νέες επενδύσεις.

Το ζητούμενο στην ελληνική οικονομία δεν είναι μόνο τα φορολογικά βάρη για την περιουσία που υπάρχει σήμερα, είναι να δώσουμε κίνητρα στη μεσαία τάξη να δημιουργήσει πλούτο. Γιατί μόνο με τη δημιουργία νέου πλούτου θα μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμη σταθερή κοινωνική πολιτική.»

Εν συνεχεία αναφερόμενος στον χωροταξικό σχεδιασμό, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι:

«Δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική να αξιοποιήσουμε τον εθνικό πλούτο για να ενισχύσουμε το τουριστικό μας προϊόν.»

Ενώ πρόσθεσε:

«Όταν πιστεύεις στις επενδύσεις μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Υπενθυμίζω ότι την τριετία 2012-2015 είχαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας τέσσερις μεγάλες επενδύσεις,  άνω του 1.5 δις η κάθε μία

Τέλος, αναφερόμενος στον τόπο του τη Χίο, ο κ. Μηταράκης ανέφερε:

«Η Χίος αποκτά τουριστική νοοτροπία. Είναι ένα νησί που έχει μεγάλη προοπτική στον τουρισμό, καθώς η τουριστική του ανάπτυξη όχι απλά δεν έχει κορεστεί, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το αεροδρόμιο έχει καθυστερήσει εδώ και δεκαετίες. Το Δεκέμβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε όλες τις απαλλοτριώσεις και όλο το κομμάτι γης που χρειαζόταν για να γίνει η επέκταση του διαδρόμου. Είναι βασική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, εντός της τετραετίας το αεροδρόμιο να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί.

Επιπλέον, εντάξαμε στο fast track το 2014 μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που τη χρειαζόμαστε, η οποία πάγωσε λόγω του μεταναστευτικού, και θέλουμε να ελπίζουμε ότι και αυτή θα προχωρήσει

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση